Řetězec Hilton chce zůstat v největším českém hotelu, který je na prodej

Hotel Hilton v Praze

Hotel Hilton v Praze Zdroj: CTK

Hotelový řetězec Hilton má zájem zůstat v největším hotelu v Česku Hilton Prague, který je v současné době na prodej. Je o tom připraven jednat, jak uvedl šéf hotelů Hilton v Praze Michael Specking. Firma provozuje v centru metropole ještě jeden hotel s názvem Hilton Prague Old Town. Toho se ovšem žádné změny netýkají.

„Můžeme potvrdit, že budova hotelu Hilton Prague je nabízena vlastníky k prodeji. Hotel provozujeme úspěšně již téměř 20 let a máme zájem o prodloužení naší manažerské smlouvy i do budoucna, stejně tak jako zůstat v Praze. Očekáváme, že nový vlastník bude chtít pokračovat se značkou Hilton i nadále,“ reagoval na spekulace o konci Hiltonu v Praze ředitel Specking.

O tom, že je největší hotel v Česku na prodej, informovala realitní poradenská společnost JLL, kterou současný majitel hotelu, společnost Avid Asset Management, pověřil zprostředkováním prodeje.

Situace na trhu prodeji nahrává

Situace na pražském hotelovém trhu se v poslední době zlepšuje. Letos v srpnu vzrostly celkové příjmy za pokoj meziročně o 5,6 procenta. Zvyšuje se také počet zahraničních turistů. Jen v době letních prázdnin do Česka přijelo o šest procent více zahraničních turistů. Oživil se také zájem investorů, majitele v nedávné době změnily například hotely InterContinental nebo Kempinski.

Hotel je v dobrém stavu
Budova hotelu je v dobrém stavu, současný majitel do modernizace všech pokojů a zřízení baru Cloud 9 od roku 2004 investoval více než 50 milionů eur (1,4 miliardy korun). Pražský Hilton si pro svůj pobyt v Praze zvolila celá řada světových osobností, přespali zde například i američtí prezidenti Bill Clinton, George W. Bush a Barack Obama.

Kromě takřka osmi stovek pokojů totiž nabízí pražský Hilton i více než 7000 metrů čtverečních konferenčních prostor. Řadí se tím také mezi největší konferenční hotely ve střední a východní Evropě. Nachází se na pravém břehu Vltavy nedaleko stanice metra Florenc

Pětihvězdičkový hotel, jehož autorem je architekt Stanislav Franc, vyrostl ve druhé polovině osmdesátých let. Hotel původně nesl název Atrium podle rozlehlého zaskleného atria, které tvoří střed budovy.

Podle poradenské společnosti Mag Consulting je průměrná cena pokoje v Hotelu Hilton Prague 250 euro (asi 6950 korun).

Hotel získal řadu ocenění, mimo jiné byl šestkrát za sebou vyhlášen magazínem pro cestovní ruch TTG (Travel trade gazette) nejlepším hotelem v ČR a získal ocenění World Travel Awards v Evropě 2014.