Rocky pomůže Fortuně s Lotem

Sázková společnost Fortuna Loterie zítra zahájí reklamní kampaň na podporu své loterie Loto. Její součástí bude televizní spot inspiroaný legendárním příběhem boxera Rockyho a zazní v něm také filmová skladba z filmu Rocky I Gonna Fly Now. Veškeré audio výstupy namluvil herec Pavel Rímský, který Rockymu tradičně propůjčuje český hlas.

„Rocky je nejenom důvěrně známá postava, se kterou se ztotožňují již dvě generace. Nás inspiroval jeho příběh cesty za vítězstvím. V naší hře Loto ale není jen jeden vítěz, u nás se vyhrává šestkrát častěji než u konkurence a právě myšlenku mnoha výherců v kampani dramatizujeme.

V příběhu Rockyho jsme našli řadu paralel – je to příběh boje Davida, který vyzve na souboj Goliáše - a Loterie Fortuna se chce v roli Davida ucházet o přízeň hráčů na českém loterijním trhu,“ uvedla Lenka Janouchová, marketingová ředitelka Fortuna Loterie.

Kromě televizního spotu nasadí Fortuna také rozsáhlou kampaň na Loto v tisku, venkovních médiích a několík spotů s Rockym poběží také v rádiu. Celkové letošní marketingové investice dosáhnou pěti milionů eur (120,5 milionů korun), kampaň poběží do konce roku.

Televizní spot se natáčel od 12. do 14. srpna v sedmi lokacích v Praze a Středních Čechách a objeví se v něm ty nejznámější filmové scény z Rockyho vítězného běhu městem, ovšem v českém kontextu. Rocky a postupně rostoucí dav výherců proběhnou areálem bývalých hutí Poldi Kladno, pražskou ulicí v Kotcích a pod Hlávkovým mostem, zatrénují si i v tělocvičně. Nechybí ani kultovní scéna boxerského tréninku v mrazáku, v českém podání se ovšem boxuje do vepřových půlek, zatímco v původním filmu šlo o půlky hovězí.

Další záběry se točily v holešovickém přístavu, finální scéna na letenských schodech a u metronomu. Spot, ve kterém si zahrálo také okolo stovky komparsistů a také zaměstnanců Loterie Fortuna je z dílny reklamní agentury Kaspen/Jung von Matt a režisérem je Tomáš Mašín.