Sazka spustí Sportku přes internet, pravděpodobně začátkem příštího roku

Sazka

Sazka Zdroj: KKCG

Sazka má se Sportkou zhruba pětadevadesátiprocentní podíl na trhu číselných loterií. Přesto chystá zásadní plán na přilákání další klientely. Od ledna příštího roku umožní sázet on-line a přes mobilní zařízení. Na internetu tak spustí svou hlavní hru s více než padesátiletou tradicí Sportka i všechny ostatní, jako jsou miliardářský Eurojackpot či Šťastných 10.

Sázet číselné loterie bude možné přes nynější webové stránky firmy nebo přes aplikace pro iOS a Android. „V tomto směru je vše připravené a stačí systém propojit s on-line hraním. Předpokládáme, že on-line loterie bychom mohli spustit v souvislosti s platností nového loterijního zákona, tedy od ledna 2017,“ potvrdil mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Sportka loni přinesla Sazce tržby ve výši 5,85 miliardy korun. Cílem je přitáhnout k ní a dalším hrám mladší publikum, které mobilní zařízení a internet používají častěji než starší generace. Nejen však je. „Také stávající zákazníci potvrdili, že pokud jim bude umožněno sázet on-line přes mobil nebo počítač, bude to pro ně pohodlnější. Je třeba ale také říct, že mnoho zákazníků chce nadále sázet prostřednictvím terminálů z důvodu zachování anonymity,“ dodal mluvčí.

Sázet číselné loterie bude možné přes nynější webové stránky firmy nebo přes aplikace pro iOS a Android.

Možnost sázet přes papírové tikety na kamenných pobočkách tak určitě nezmizí. Nezmění se ani podoba hry a frekvence losování dvakrát a s mimořádným losováním až třikrát týdně. Nutností pro zájemce o sázení Sportky a dalších her přes internet bude povinná registrace, stejně jako je tomu již nyní u internetového kurzového sázení. Pro ni začnou od ledna platit přísnější pravidla kvůli novým zákonům o hazardu.

„Očekáváme nutnost zpřísnění pravidel zodpovědného hraní, provázání se státními registry a podobně. Vše ale bude jasné až po schválení zákona,“ poznamenal Friedmann. Třetí a poslední čtení zákonů o hazardu by přitom mělo být na programu na nejbližší schůzi sněmovny.