Síť obchodů Decathlon míří z regionů do Prahy

Decathlon

Decathlon Zdroj: e15

První pražskou velkoprodejnu bude mít sportovní řetězec Decathlon v rozšířeném Centru Černý Most. „Obchod otevřeme příští rok v březnu,“ řekl deníku E15 generální ředitel firmy Decathlon CZ Gregory Lourdel. Francouzská síť tak na Černém Mostě časem vystřídá rakouský Gigasport, který tento měsíc uzavírá kvůli špatným ekonomickým výsledkům všechny pobočky v Česku.

Decathlon, který vstoupil na český trh přede dvěma lety, má zatím dvě prodejny v Liberci a v Ostravě. Součástí každého Decathlonu bývají ve všech zemích venkovní hřiště a sportoviště, kde si lidé mohou prodávané vybavení vyzkoušet či zhlédnout ukázky i méně známých sportů. Černý Most ale bude výjimkou, prodejna bude pouze zastřešená uvnitř nákupního centra.

„Určitě by bylo lepší mít venkovní zónu, ale není to technicky možné, nemáme prostory,“ vysvětlil Lourdel. Prodejna bude mít 3600 čtverečních metrů, tedy o něco méně než v Liberci. V Praze má Decathlon další záměry. „Plánujeme otevřít další tři prodejny na okraji a možná jednu v centru města,“ dodal Lourdel. Další prodejny chystá v Brně a Plzni.

Čtěte také:

Rakouský majitel zavřel prvních pět českých Gigasportů

Sportisimo buduje síť obchodů s módou

Prodej jízdních kol v Česku loni opět nabral tempo

O atraktivní lokality po Gigasportu mají zájem další řetězce se sportovním vybavením a módou. Například rakouský Hervis by rád zamířil do Avion Shopping Parku na pražském Zličíně. V ostravském Avionu, který také právě , se už v těsném sousedství usídlil Decathlon. Do novější části centra Avion pak letos na jaře vstoupil další silný hráč, americký Intersport.

Největší čtyřce sportovních řetězců v České republice vládne s více než šesti desítkami prodejen tuzemská síť s vietnamskými vlastníky .

Dynamický sportovní byznys

Velmi konkurenční tuzemský trh se sportovními potřebami a módou je v posledních letech v pohybu. Předloni největší irský prodejce sportovního oblečení Lifestyle Sports uzavřel kvůli vysokým ztrátám všech zhruba dvacet obchodů. V roce 2007 skončila v konkurzu společnost X-Sport, která v Česku a na Slovensku provozovala 91 obchodů se značkovým sportovním oblečením a obuví. Ve stejném roce převzal Intersport další tuzemskou síť Drapa Sport.