Slovenská TMR chce získat Špindlerův Mlýn i bez Snowhillu

Špindlerův mlýn

Špindlerův mlýn Zdroj: profimedia.cz

Slovenská společnost Tatra Mountain Resorts (TMR) ze skupiny J&T oznámila, že chce získat pronájem největšího českého lyžařského střediska Špindlerův Mlýn od ČSTV i bez společnosti Snowhill gumárníka Tomáše Němce. Podle šéfa ČSTV Miroslava Jansty by se o dalším postupu mělo jednat 8. listopadu na valné hromadě špindlerovského Skiareálu.

Původně měly obě firmy krkonošský areál získat společně prostřednictvím firmy Melida, ale Snowhill smlouvy o pronájmu do daného termínu 31. října nepodepsal. ČSTV se zatím rozhodla areál provozovat dál sama jako dosud prostřednictvím své firmy Skiareál.

TMR smlouvu podepsala 31. října. „Musíme bohužel konstatovat, že ze strany našeho partnera stále nedošlo k podpisu smlouvy,“ uvedl předseda představenstva TMR Bohuš Hlavatý. Mluvčí Snowhillu Radka Záhořová řekla, že představitelé firmy vyjednávající o transakci jsou v zahraničí a ona tedy k důvodům nepodepsání pronájmu nemá komentář.

„Domnívám se, že mají mezi sebou rozpory kvůli splnění závazků, které jsme požadovali,“ řekl Jansta s tím, že na důvody nepodepsání se bude ČSTV obou zájemců o pronájem ptát. Jansta nevyloučil, že by středisko nakonec mohla převzít jen TMR. Zdůraznil, že samotný provoz střediska běží dál normálně.

TMR uvedla, že je připravena dodržet dohodnutou smlouvu. „Jsme schopni plnit všechny sjednané podmínky, dohodnuté jak se Skiareálem Špindlerův Mlýn, s ČSTV i se Svazem lyžařů ČR. TMR je připravena okamžitě přebrat všechny závazky plynoucí z dohodnuté smlouvy a jsme připraveni dohodnout se i bez účasti společnosti Snowhill,“ uvedl Hlavatý.

Podle připravené dohody o pronájmu měl roční nájem od Melidy činit 43,8 milionu korun a firma měla do areálu za 20 let investovat 800 milionů korun. Pronájem bylo opcí možné prodloužit o dalších 20 let. Majoritních 51 procent akcií ve Skiareálu vlastní ČSTV, Svaz lyžařů ČR má 36 procent a Tomáš Němec deset procent.