Tipsport loterii nakonec spustí, název změní na Tipšestku

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

Sázková kancelář Tipsport nakonec spustí v pondělí podle plánu novou číselnou loterii. Nebude se ale jmenovat Tipsportca, což jí předběžně zakázal soud, ale Tipšestka. Původní název loterijní hry totiž byl podle konkurenční Sazky, která provozuje loterii Sportka, za hranicí porušování práv k ochranným známkám, jejichž majitelem je právě Sazka.

Tipsport byl nucen reagovat na požadavek Sazky, která se cítila být poškozena na svých právech a požádala soud o vydání předběžného opatření, které by znemožnilo používání názvu Tipsportca. Městský soud v Praze tomuto návrhu ve čtvrtek vyhověl, Tipsport tak s okamžitou účinností musel přestat propagovat původní název loterie.

„Při hledání názvu pro naši loterii jsme pochopitelně vycházeli z obchodního názvu naší společnosti a dalších dlouhodobě užívaných korporátních znaků. Jsme přesvědčeni, že přidáním dvou písmen jsme neporušili žádné obecně právní předpisy,“ uvedl k původně plánovanému názvu ředitel Tipsportu Petr Knybel.

Předběžné opatření soudu je podle něj velmi překvapivé a nepříjemné. „Dnes jsme se se zástupcem Sazky Josefem Cupkou dohodli, že v této věci nebude ani jedna strana podnikat další soudní kroky,“ dodal Knybel.

Jiný název je jedinou změnou v loterii, kterou Tipsport sázkařům připravil. Na téměř tisícovce pobočkách Tipsportu v Česku tak od pondělí mohou lidé Tipšestku sázet. První losování loterie se následně uskuteční v neděli 17. července večer. Další losování budou následovat v týdenních cyklech. Reklamní tváří loterie zůstává moderátor Leoš Mareš. Inovovanou propagační kampaň, v níž hraje Mareš dominantní roli, nasadí Tipsport příští týden.

Tipsport novou číselnou loterii Tipsportca hned tak nerozjede. Konkurenční Sazka uspěla u soudu s protestem proti jejímu názvu, který se příliš podobá zavedené SportceTipsport novou číselnou loterii Tipsportca hned tak nerozjede. Konkurenční Sazka uspěla u soudu s protestem proti jejímu názvu, který se příliš podobá zavedené Sportce | tipsport

Na loterii Tipsportca v médiích běží velká reklamní kampaň s moderátorem Leošem Marešem

Losovat se mělo z méně čísel, z 36 oproti 49 u Sportky. K výhře měli sázející uhodnout aspoň tři ze šesti tažených čísel, v případě správného tipování všech šesti čísel získává výherce výhru v prvním pořadí.

Číselné loterie plánují i další firmy

Novou číselnou loterii Fortuna Lotto plánuje v polovině července spustit i Fortuna, jejíž týdenní tah čísel s jackpotem bude také přímým konkurentem Sportky provozované Sazkou. Fortuna má pro sázení v číselné loterii smlouvu zatím na tisícovku prodejních míst.

Povolení k provozování číselných loterií dostala od ministerstva financí také společnost Synot Tip. Ta spuštění číselné loterie plánuje na září letošního roku. O licenci požádala také sázková společnost Chance.

Sázkové kanceláře zrychleně zareagovaly na dění okolo společnosti Sazka, která provozuje mimo jiné hry Sportka či Šťastných 10. Firma je od konce března v úpadku a od konce května v konkurzu.

Tipsport byl založen v květnu 1991. Nabízí sázky především na sportovní události, ale vypisuje kurzy i na politické či zábavné kulturní události a také na číselné hry. Působí v Česku, na Slovensku a v Polsku. Počátkem roku měl zhruba 180 tisíc registrovaných klientů.