TripAdvisor: Praha je díky bohémskému půvabu šestou nejlepší destinací

Staroměstské náměstí v Praze

Staroměstské náměstí v Praze Zdroj: ctk

Praha se i letos udržela v žebříčku 25 nejlepších destinací světa, který sestavuje cestovatelský server TripAdvisor. Hlavní město České republiky ohodnotili uživatelé portálu jako šestou nejlepší destinaci světa, kterou stojí za to navštívit. Proti loňskému roku si však Praha o jedno místo pohoršila.

Podle TripAdvisor je Praha díky svému bohémskému půvabu a pohádkovým skvostům skvělou destinací pro všechny, které unavuje dovolená na pláži a mají zájem o kulturu. Kromě návštěvy památek, například Pražského hradu či Staroměstského náměstí s orlojem, doporučuje také klasické české hospůdky a bary ve sklepích.

Na první místo z loňské šesté příčky se letos dostal Londýn. Ten se na prvním místě neocitl poprvé, předtím to bylo v roce 2012. Za ním skončily města Istanbul a Marrákeš.

TripAdvisor sám sebe označuje za největší cestovatelský server na světě, jeho ankety patří mezi nejsledovanější v oblasti cestovního ruchu. Seznam 25 nejlepších světových destinací na základě hodnocení turistů z celého světa sestavuje pravidelně jednou ročně.