TTC posílila na trhu stravovacích a ubytovacích systémů. Ovládla technologickou firmu Anete

TTC

TTC Zdroj: archiv E15

TTC propojí nové datacentrum dvěma optickými trasami s dosavadním střediskem.
TTC
TTC
4
Fotogalerie

Skupina TTC Holding letos v rámci akvizičního programu získala šestou technologickou společnost. Za neupřesněnou částku koupila sedmdesátiprocentní podíl ve společnosti Anete, která vyvíjí ubytovací a stravovací systémy pro vysoké školy. Zbývajících třicet procent si ponechali zakladatelé Tomáš Hájek a Miloš Rauš.

„Hodnotu transakce se strany rozhodly nezveřejňovat,“ uvedl k převzetí Luboš Müller, ředitel pro moderní technologie ve společnosti TTC Holding s tím, že roční obrat Anete činí přibližně čtyřicet milionů korun.

Ovládnutím Anete se skupina TTC stala dominantním poskytovatelem stravovacích a ubytovacích systémů pro vysoké školy a druhým největším poskytovatelem stravovacích systémů v oblasti zdravotnictví. Technologická řešení od Anete pro platby a identifikaci využívá více než půl milionu koncových zákazníků.

„Na trh technologií pro stravovací, ubytovací a zdravotnické provozy jsme poprvé vstoupili na začátku roku koupí společnosti ApS Brno. Naše informační systémy využívá přes třicet vysokých škol v Česku a na Slovensku. Systémy vyvinuté společnostmi Anete a ApS Brno se využívají také v řadě českých nemocnic a dalších zdravotnických zařízeních,“ doplnil Müller.

Společnost TTC, před rokem 1993 známá jako Tesla telekomunikace, je klíčovým dodavatelem systémů pro kritickou infrastrukturu. Jejím datovým centrem v pražských Malešicích například proudí zhruba polovina dat internetu České republiky.

TTC tam má kromě datového centra dva další areály. Skupina disponuje vlastním kapitálem zhruba 1,5 miliardy korun. Její konsolidovaný obrat v roce 2020 činil 1,072 miliardy korun.