Tvůrce Dostihů a sázek hlásí roční obrat čtvrt miliardy korun

Anglická verze Dostihů a sázek

Anglická verze Dostihů a sázek Zdroj: CC BY-SA 3.0: Matej Batha: Wikimedia

Rodinné firmě Dino Toys z Mnichova Hradiště se letos daří. Společnost hlásí roční obrat ve výši čtvrt miliardy. Navíc polovinu produkce posílá do zahraničí. V příštím roce chce firma oživovat tradiční hračky.

Podle jednatelky Dino Toys Margarety Šlemínové jde zhruba polovina výroby do Německa a Francie. Uvedla to v rozhovoru pro server ihned.cz. Společně s několika dalšími tuzemskými podniky firma Dino Toys připravuje novou asociaci českých producentů hraček.

Firma, která zatím funguje jako nakladatelství a vydavatelství, plánuje v příštím roce rozšířit svůj sortiment. „Jsou věci, které v Česku umíme nejlépe, jsou pro nás specifické. Zaměříme se na české licence. Připravili jsme proto novou tatrovku,“ uvedla Šlemínová.

Tatrovky pro děti by měly vyrábět v Evropě. Firma se rozhoduje mezi Českem, Německem a Polskem. Pokud se návrat auta podaří, plánuje Dino Toys oživit i další tradiční hračky.

Dino Toys
Rodinná firma Dino Toys existuje od roku 1994, zaměřuje se na oblast her, puzzle a obrázkových kostek. Do povědomí široké veřejnosti se společnost dostala díky řadě úspěšných titulů, jako jsou například Dostihy a sázky (dva a půl milionu prodaných kusů), Člověče nezlob se a Pojď si hrát. Firmy má rovněž v licenci produkty značek Walt Disney, Zdeněk Miler nebo Rubik´s.