Všeobecná fakultní nemocnice dá do provozu kuchyň za 46 milionů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

try
Všeobecná fakultní nemocnice v Praze uvede zítra do provozu zrekonstruovaný stravovací provoz. Pacientům má přinést zvýšení komfortu, kvality a bezpečnosti při výdeji jídel. „Práce trvaly 14 měsíců, celkové stavební náklady činily 46 milionů, z toho 30 milionů jsme dostali ze státního rozpočtu,“ uvedla pro E15.cz ředitelka VFN Dana Jurásková.

Celková projektovaná kapacita kuchyně je zhruba 3500 jídel pro každý výdejní cyklus. Aktuální počet pacientské stravy se pohybuje mezi 1100 až 1200 jídly (snídaní, obědů a večeří). Podle předpokladů se dále bude 1300 až 1500 obědů vydávat zaměstnancům.

Provoz využije tabletový systém. Odpadne tak manipulace s jídlem na klinikách, zárukou budou přesné porce přímo z kuchyně bez možnosti zásahu nepovolených osob. Zajištěna bude odpovídající teplota díky nahřívacím vložkám a termoizolačním schopnostem tabletů.

Doktoři, netěšte se na Ježíška

Ultrapřesná smrt pro nádory

Zdravotnictví v éře pomalého růstu