Výrobce cédéček Fermata bude také vydávat hudbu

čelákovický producent CD a DVD disků Fermata rozšiřuje byznys do vydavatelské sféry. (ilustrační foto)

čelákovický producent CD a DVD disků Fermata rozšiřuje byznys do vydavatelské sféry. (ilustrační foto) Zdroj: Eduard Erben

Fermata koupila od hudebníka Karla Vágnera koupil vydavatelství Multisonic. (ilustrační foto)
Fermata patří mezi přední české výrobce CD a DVD nosičů. (ilustrační foto)
3
Fotogalerie

Čelákovický producent CD a DVD disků Fermata rozšiřuje byznys do vydavatelské sféry. Od hudebníka Karla Vágnera koupil vydavatelství Multisonic. Společnost Fermata získala s Multisonikem portfolio kolem 800 titulů.

„Prodal jsem svůj většinový podíl v agentuře Multisonic. Ke stejnému kroku se rozhodli také další akcionáři. Chci se nadále věnovat hlavně filmové produkci, mimo jiné pro mého syna a rybáře Jakuba Vágnera,“ řekl producent. Cenu transakce nekomentoval. Fermata se ke svým plánům s agenturou nevyjádřila.

Fermata patří mezi přední české výrobce CD a DVD nosičů. Podle posledních zveřejněných výsledků z roku 2017 firma utržila 288 milionů korun. Ve stejném roce měla ztrátu přes 14 milionů. Podnik ovládají podnikatelé Jiří Fantík a Ondřej Žižka.

 

Za jeden z důvodů prodeje Multisoniku označil hudebník situaci ve vydavatelské branži. „Ve chvíli, kdy něco vydáte, visí deska během krátké doby někde na internetu,“ dodal Vágner. Na managementu firmy se podle něj nic nezmění.

Vágner spoluzaložil Multisonic v roce 1990. Za rok 2018 měla společnost tržby kolem pěti milionů korun. Z nich vytvořila čistý zisk přes jeden milion korun.