Zájemci o skiareál ve Špindlerově Mlýně musí čekat, prodej není aktuální

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: skiareal Spidleruv Mlyn

Prodej skiareálu ve Špindlerově Mlýně není aktuální. Výkonný výbor Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV), s 51,1 procenty hlavní akcionář lyžařského střediska, proto o slovenské nabídce o odkupu nejednal.

„Dostali jsme už asi tři nabídky na prodej Špindlu, jenže momentálně není prodej areálu na pořadu dne. Vyrozumíme tak všechny zájemce, že o tom nebudeme jednat,“ řekl předseda atletického svazu Libor Varhaník, člen výkonného výboru ČSTV a od konce února zároveň předseda představenstva Skiareálu Špindlerův Mlýn.

O krkonošské lyžařské centrum ve Špindlerově Mlýně projevila začátkem měsíce zájem slovenská firma Tatry Mountain Resorts (TMR) do které vyčlenila finanční skupina J&T aktivity v cestovním ruchu s výjimkou pětihvězdičkových hotelů. Předseda její dozorčí rady Igor Rattaj uvedl, že možné investice do koupě by měly činit zhruba desetinásobek čistého zisku areálu. Ten v roce 2009 podle účetní uzávěrky činil 26,7 milionu korun.

„O prodeji areálu musí rozhodnout valná hromada ČSTV a ne jen výkonný výbor, který o nabídkách ani nejednal, pouze je zaregistroval,“ uvedl Varhaník.

ČSTV má vedle Špindlerova Mlýna majoritní podíl v dalších dvou krkonošských zimních střediscích - v Harrachově a v Peci pod Sněžkou, ale také na šumavském Zadově. K tomu spravuje sportovní centra v Nymburce, na Strahově a v Brandýse nad Labem a plavecký stadion v Praze-Podolí.