Asekol svěřil PR služby agentuře Weber Shandwick

Kontejnery Asekolu

Kontejnery Asekolu Zdroj: archiv

Společnost Asekol, jež se zaměřuje na sběr a recyklaci vysloužilých elektrospotřebičů, vyhlásila na konci roku 2015 tendr na nového poskytovatele PR služeb. Jako vítěz vzešla z několikakolového výběrového řízení agentura Weber Shandwick, která bude nyní pro Asekol zajišťovat veškeré PR aktivity. Spolupráce odstartovala už v lednu letošního roku.

Agentura Weber Shandwick bude zajišťovat PR aktivity společnosti Asekol ve zpravodajských a lifestyle médiích v České republice. Komunikace se bude zaměřovat pochopitelně především na problematiku recyklace a jedním z hlavních cílů bude rozšířit povědomí veřejnosti o možnostech a způsobech zpětného odevzdání a recyklace starých elektronických zařízení.

Společnost Asekol se zaměřuje na sběr, správnou likvidaci a recyklaci elektronických výrobků. Na začátku února za své aktivity získala prestižní cenu Ruban d’Honneur neboli „stuhu cti“ v soutěži European Business Awards (EBA) v kategorii Environmentální a udržitelný rozvoj. Společnost Asekol tak jako jediná česká firma v dané kategorii získala toto prestižní ocenění v konkurenci přes 32 tisíc firem z 33 zemí.

V současné době poskytuje společnost Asekol po celé České republice více než 16 000 sběrných míst, které tak tvoří nejhustší sběrnou síť v celé Evropě. Od počátku vzniku v roce 2008 má Asekol na kontě také přes 300 různých projektů týkajících se osvěty v problematice sběru a recyklace vysloužilé elektroniky. V neposlední řadě společnost spolupracuje s osmi chráněnými dílnami, jejichž prostřednictvím zapojuje do běžného života již více než 150 osob se změněnou pracovní schopností.