Bývalý hlavní ekonom Patrie David Marek přechází do Deloitte

Ekonom David Marek

Ekonom David Marek Zdroj: Martin Siebert, Euro

Novým šéfem finančního poradenství české pobočky Deloitte se od srpna stane někdejší ekonom a analytik Patria Finance David Marek. Zároveň ve firmě přebere roli hlavního ekonoma po Luďkovi Niedermayerovi, který byl zvolen poslancem Evropského parlamentu za TOP 09 a STAN.

Marek se v Deloitte bude věnovat klientským službám v oblastech využívajících ekonomické analýzy, například oceňování, poradenství při fúzích a akvizicích či restrukturalizacích.

„Ekonomické analýzy nejsou jen o číslech, ale především o lidech a firmách. Je pro mne ctí navázat na práci Luďka Niedermayera, kterého si velmi vážím,“ uvedl.

David Marek přijde do Deloitte ze společnosti Patria Finance, kde působil posledních 14 let jako hlavní ekonom a vedoucí oddělení analýz.

„Dostal jsem nabídku z větší, stabilnější a perspektivnější firmy, byla by hloupost to odmítnout,“ okomentoval v půlce června svůj odchod z Patrie. Tehdy ale nechtěl prozradit, do jaké firmy míří.

Marek Vystudoval Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, kde získal i doktorát. V letech 1997 a 1998 byl odborným pracovníkem v Institutu ekonomie České národní banky. Poté přešel na odbor měnové politiky ČNB. V letech 1999 až 2000 pracoval v oddělení analýz finančních trhů České spořitelny.