Češi tráví na internetu dvě hodiny denně

počítač, klávesnice

počítač, klávesnice Zdroj: profimedia.cz

Český uživatel internetu strávil letos v lednu surfováním v průměru 58 hodin a sedm minut, tedy necelé dvě hodiny denně. Vyplývá to z dat Sdružení pro internetovou reklamu (SPIR), která nově zahrnují všechny weby navštívené českými uživateli, tedy i ty, které nejsou zapojené do projektu NetMonitor.

Ve srovnání se sledováním televize tráví lidé u internetu zhruba dvě třetiny času. Podle prosincových statistik ATO-Mediaresearch Češi strávili u televize v průměru 97,5 hodiny měsíčně, tedy více než tři hodiny denně. V rámci návštěvnosti webů zařazených v projektu NetMonitor český uživatel věnoval internetu v lednu 30 hodin a 26 minut, tedy zhruba hodinu denně.

Průměrný Čech strávil v lednu u internetu téměř dvě hodiny denněPrůměrný Čech strávil v lednu u internetu téměř dvě hodiny denně

Weby zapojené do projektu NetMonitor registrovaly v lednu 6,4 milionu návštěvníků z ČR. Rozšířením dat o všechny weby navštívené českými uživateli se počet zvýšil na 6,6 milionu uživatelů. Nejnavštěvovanějším webem byl v lednu Seznam.cz s 5,24 milionu uživatelů z České republiky.