Česká televize natáčí krimi seriál s Vetchým a Polívkou

Česká televize natáčí krimi seriál s Ondřejem Vetchým a Bolkem Polívkou

Česká televize natáčí krimi seriál s Ondřejem Vetchým a Bolkem Polívkou

Česká televize spustila první klapku natáčení svého nového kriminálního seriálu s pracovním názvem Oddělení vražd. Příběhy seriálu se inspirují skutečnými kriminálními kauzami, které vyšetřovali a uzavřeli policisté „pražské mordparty“. Seriál nabídne příběhy jak mediálně známé, jako například kauzu sexuálního násilníka z Jižního Města nebo vraha arabského obchodníka a jeho rodiny, tak i méně známé příběhy. Ty jsou zajímavé okolnostmi činu či brilantní prací detektivů.

Nový krimiseriál vzniká ve vlastní výrobě České televize v tvůrčí producentské skupině Michala Reitlera. Scénáře k seriálu píše Jan Malinda, dramaturgem je Tomáš Feřtek. Seriál režírují Dan Wlodarczyk a Peter Bebjak. „Případy se skutečně staly a způsob, jakým byly vyřešeny, jsme pečlivě zachovali. Pachatel byl odhalen, usvědčen a odsouzen. Znamená to naději pro nás pro všechny, že vedle denní dávky zpráv o tom, jak se kde stala záměrně nebo nedbalostí chyba, pracují u policie lidé, kteří konají a mají výsledky. Je důležité takové příběhy vyprávět,“ říká producent Michal Reitler.

Stěžejními seriálovými postavami jsou Ondřej Vetchý jako vyšetřovatel major Tomáš Kozák, netrpělivý, tvrdá nátura, přezdívaný Pan Správný a Bolek Polívka jako major Václav Plíšek, zkušený kriminalista, autorita týmu. V dalších rolích se představí Filip Blažek, Petr Stach, Miroslav Vladyka, nebo Miroslav Hanuš. V seriálu zaujmou i výrazné ženské postavy, například Sabina Remundová v roli státní zástupkyně, Petra Hřebíčková jako televizní reportérka či Zuzana Onufráková jako policejní tisková mluvčí.

„Od začátku jsme usilovali o Ondřeje Vetchého. Není snadné Ondřeje pro spolupráci získat. O to větší radost jsme měli, když naši nabídku nakonec přijal. Pro Bolka Polívku je to první role kriminalisty, na to se fakt těšíme. A když připočtu Filipa Blažka, Mirka Vladyku, Petra Stacha nebo Mirka Hanuše, dá se očekávat, že na natáčení bude dost živo,“ říká producent Michal Reitler.

Česká televize natáčí krimi seriál s Ondřejem Vetchým a Bolkem PolívkouČeská televize natáčí krimi seriál s Ondřejem Vetchým a Bolkem Polívkou

Natáčení by mělo skončit těsně před letošními Vánocemi. Točit se bude převážně v Praze, vše jsou pouze reálná prostředí a exteriéry. Kompletní policejní kanceláře, státní zastupitelství, redakci, pitevnu, cely apod. byly postaveny v jednom z pater bývalé Komerční banky v Sokolovské ulici v Praze 9. Už během natáčení se seriál bude paralelně dokončovat. Do vysílání bude připraven na počátku roku 2014.