CMS zastupuje UniCredit

cms logo

cms logo Zdroj: archiv

Advokátní kancelář CMS zastupuje banku UniCredit při financování srbské státní telekomunikační společnosti ve výši 470 mil. EUR.

Advokátní kancelář CMS poskytovala právní poradenství UniCredit v souvislosti s úvěrem ve výši 470 milionů EUR poskytnutým srbské státní telekomunikační společnosti Telekom Srbija. UniCredit vedla syndikát 19 bank v transakci, která by měla být podle očekávání jednou z největších transakcí v oblasti korporátního financování v jihovýchodní Evropě v roce 2012.

Jedná se o první spolupráci UniCredit a CMS v oblasti korporátního financování v regionu střední a východní Evropy (CEE). Spolupráce těchto dvou významných hráčů na trhu je založena na již dlouholetém vztahu, kdy tým CMS specializující se na bankovní právo pro region střední a východní Evropy (CEE Banking Group) sídlící v Praze pravidelně poskytuje právní poradenství UniCredit v oblasti pákových akvizic (tzv. leveraged finance) realizovaných v tomto regionu.

Seniorní termínovaný úvěr na období 3 let ve výši 470 milionů EUR zahrnuje akviziční financování ve výši 320 milionů EUR (na úhradu za zpětný odkup 20% akcií vlastněných řeckou telekomunikační společností OTE) a prostředky na refinancování stávajícího úvěru ve výši 150 milionů EUR.

„Jednalo se o skutečně ojedinělou transakci z hlediska veřejného zájmu, objemu, struktury a velikosti syndikátu. Uprostřed příběhů o mizící likviditě byl počet bank, které projevily zájem stát se součástí této transakce, pozoruhodný a v jejím průběhu se neustále rozrůstal. Nemohli jsme si přát lepší první spolupráci s UniCredit v oblasti korporátního financování v regionu CEE. Byli jsme velmi potěšeni tím, že jsme se podíleli na transakci v tomto regionu tak významně,” uvádí partner pražské pobočky CMS pro oblast bankovnictví Mark Segall. „Díky našemu silnému zastoupení v rámci tohoto regionu a místních schopností v oblasti anglického práva má CMS vynikající postavení k tomu, aby mohla poskytovat poradenství klientům při transakcích jako je tato.”

Navzdory náročným podmínkám na trhu získala transakce silnou podporu při vytváření syndikátu a vzbudila zdravý zájem o účast na transakci, který převýšil nabídku. Původní skupina zmocněných vedoucích aranžérů - Crédit Agricole Serbia, Erste Group, Eurobank EFG Group, Komercijalna banka Beograd Group, Raiffeisen Group, Société Générale Bank Srbija a UniCredit Group se rozrostla do syndikátu 19 bank. K zajištění úvěru se částečně zavázaly Erste Group a UniCredit, ke kterým se připojily Raiffeisen Group a Société Générale Bank Srbija jako správci nabídek (bookrunners). UniCredit v této transakci jednala také jako koordinátor, agent pro dokumentaci, facility agent a místní agent pro vypořádání plateb.

V poradenském týmu pro UniCredit působili partner pražské pobočky CMS Mark Segall a advokát Mills Kirin a také partner Stojan Semiz a advokátka Aleksandra Jović z pobočky CMS v Bělehradě.