ČT nabídne neziskovým organizacím účast v některých pořadech

Česká televize

Česká televize Zdroj: Jan Hrouda

Česká televize (ČT) rozšíří způsob podpory charitativních a osvětových projektů. Neziskové organizace se nově budou moci zapojit do již zavedených pořadů a oslovit tak více diváků. První takovou spoluprací mají být sobotní Zázraky přírody, které budou věnovány aktivitám Ligy proti rakovině.

Zapojení neziskové organizace do existujícího pořadu nemá výrazně proměnit jeho obsah ve srovnání s předchozími díly. Rozdíl bude například v divácích, tentokrát z řad spolupracujících pacientských organizací, po celou dobu pořadu bude rovněž k vidění telefonní číslo pro zasílání dárcovských SMS ve prospěch veřejné sbírky.

Samotná nezisková organizace oceňuje především to, že může oslovit i diváky, kteří ji neznají. „A to právě před začátkem naší tradiční veřejné sbírky Český den proti rakovině, která se letos koná ve středu 13. května,“ uvedla ředitelka Ligy proti rakovině Iva Kurcová.

O propojení programu České televize a veřejně prospěšných projektů se snažíme dlouhodobě a v různých formách

Dalším příkladem propojení charity s programem ČT bude speciální vydání soutěže Míň je víc se známými osobnostmi v roli účinkujících, které se na obrazovkách objeví v polovině května. Na podzim se do projektu dále zapojí například Hodina pravdy, které se zúčastní tým lokální neziskové organizace Jahoda poskytující sociální služby dětem, mladým lidem a rodinám.

„O propojení programu České televize a veřejně prospěšných projektů se snažíme dlouhodobě a v různých formách, od vysílání bezplatných spotových kampaní přes dokumenty o aktuálních problémech po samostatné benefiční pořady. Nyní ale přicházíme s jedinečným konceptem, kdy se neziskové organizace stanou plnohodnotnou součástí již zavedených formátů. Budou tak moci originálním způsobem oslovit daleko širší publikum,“ uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

K tradičním charitativním projektům ČT patří například velikonoční benefice Pomozte dětem či série Adventních koncertů, které se v letošním roce uskuteční po pětadvacáté.