ČT24 spustila aplikaci pro iPady.

ČT24 na iPadu

ČT24 na iPadu

Česká televize ve čtvrtek spustila speciální aplikaci ČT24 pro multimediální tablety iPad. Aplikaci s ČT vytvořila firma Inmite a vývoj sponzorovala Era od Poštovní spořitelny, která se zaměřuje mimo jiné i na podporu nových technologií.

„Aplikace ČT24 pro iPady nabízí přehledné zpravodajství pevně svázané s televizním programem ČT24. Samozřejmostí je živé vysílání ČT24 v plné verzi i pouze na poslech v audiostreamu. Živé vysílání je přizpůsobené velikosti displeje iPadu,“ popisuje novinku Milan Fridrich, ředitel nových médií České televize.

Aplikace ČT24 je členěna na kategorie Hlavní zprávy, Domácí, Svět, Ekonomiku, Kulturu, Prahu, Čechy, Moravu, Slezsko, Sport a Exkluzivně na ČT24.

Speciální stránku v nové aplikaci ČT24 má pořad Hydepark. Od září bude možné prostřednictvím aplikace do pořadu posílat dotazy, diskutovat nebo sledovat starší díly.

Úspěch archivu na iPadu

ČT24 je druhou speciální aplikací České televize pro iPady. V červnu byla spuštěna aplikace internetového videoarchivu pořadů ČT – vysílání. Ačkoliv aplikace běží necelé dva měsíce, stala se nejstahovanějším mediálním produktem pro iPady v českém Appstoru. Staženou už ji má více než 12 tisíc lidí.

Sledování ČT24 a rovněž ČT4 a dalších pořadů ČT v rámci iVysílání bude postupně možné na všech hlavních platformách – iPhonech, operačním systému Google Android, chytrých Nokiích, Samsung Bada nebo Windows Phonu 7,“ doplňuje Milan Fridrich.

ČT24 a ČT4 lze už sledovat ve vysoké kvalitě na tabletech Samsung Galaxy s menší a střední obrazovkou. Pro větší displeje se aplikace bude vyvíjet na konci léta. Pro iPady ČT vyvíjí rovněž aplikaci sportovního programu ČT4 s velkým důrazem na kvalitu živého vysílání. Tato aplikace by měla být spuštěna v druhé polovině srpna.