Datové schránky jsou i na Facebooku

datové schránky, Česká pošta

datové schránky, Česká pošta Zdroj: mvcr

Informační systém datových schránek se má díky Facebooku víc přiblížit svým uživatelům, médiím i širší veřejnosti. Prostřednictvím nové stránky na Facebooku mohou prý uživatelé očekávat pravidelný přísun aktuálních informací a novinek.

„Stránky by měly zároveň sloužit jako kontaktní místo či jako poradna, kde budou moci návštěvníci pokládat otázky týkající se jejich datové schránky,“ uvádí Jaroslav Tík z agentury EMC, která projekt datových schránek mediálně zastupuje.

Oficiální facebookové stránky datových schránek se mají podle Tíka stát centrem, kde budou moci běžní uživatelé navzájem sdílet zkušenosti a získávat tak další tipy, jak si díky datové schránce usnadnit komunikaci.

„Uživatelů datových schránek stále přibývá a vzhledem k tomu, že roste také trend vyhledávání informací přes sociální sítě, je Facebook ideálním prostředkem, jak navázat užší kontakt s jejich uživateli. Pro ně je pak pozitivní nejen to, že na stránkách naleznou užitečné informace, ale také možnost obrátit se s jakýmkoliv dotazem či prosbou o radu na ostatní uživatele. Oni či správce jim pak poskytnou okamžitou odpověď,“ říká Radek Šindelář, manager pro oblast veřejné správy Telefónica Czech Republic, která schránky technicky provozuje.