Děda zešílel

VW, Golf 2012

VW, Golf 2012

Takže co tu máme dnes? Muže, který se nevyrovnal s představou, že neřídí Golf, a podle subheadlinu kvůli tomu trpí divokými představami.

Fotografie je barevně příjemná, a milosrdně tak vyvažuje zneklidňující charakter blázna v kuchyni. Stranou ponechám insight, podle nějž jsou lidé, kteří zrovna neřídí Golf, zralí na psychiatra. Tady to spíš vypadá, že jim z tohohle auta prostě přeskočilo…

Čtěte také: Až Golf vás hodí do klidu


Daleko více mě zaujala divoká představa kreativců, jak takový blázen asi vypadá. Šílený výraz v obličeji, to je nutnost. Hlava obalená utěrkou? Nohy v lavoru? Je snad v inzerovaném voze vlhko a táhne v něm na hlavu? Asi by to chtělo pořádně se v Golfu projet a hlavu si vyčistit. Anebo možná raději ve Fiatu. Spolu s komiksovou postavou Olinou. Něco mi říká, že tahle holka stojí nohama na zemi a lavor jí vůbec nechybí. Tedy snad.

Myšlenka, že muzika ve vás probudí vaše druhé já, se mi celkem zamlouvá, ale už méně v podobě, v jaké ji prezentuje rádio Evropa 2. Sympaticky a přirozeně vyhlížející dívka kouká do zrcadla, a to jí nabízí odraz nevkusně oblečené kreatury v paruce. Asi u toho ta nešťastnice zrovna poslouchánějakou diskotékovou odrhovačku. Těmi je playlist tohoto rádia napěchovaný, takže se není čemu divit, ale přece jen. Nebo měl být kýžený vzhled rockový? Divokost a „odvázanost“ by podle mého názoru mohla mít i mnohem estetičtější podobu.

Čtěte také: Trochu se odvaž...


Autorka je copywriterkou ve společnosti Saatchi&Saatchi