Do čela českého Vodafonu jde Balesh Sharma

Novým generálním ředitelem Vodafonu ČR se od 1. listopadu 2013 stane Balesh Sharma

Novým generálním ředitelem Vodafonu ČR se od 1. listopadu 2013 stane Balesh Sharma

Novým generálním ředitelem Vodafonu ČR se od 1. listopadu 2013 stane Balesh Sharma. Na této pozici nahradí Muriel Anton, která ve Vodafonu působí jako generální ředitelka od roku 2008. Balesh Sharma přichází z pozice CEO ve Vodafonu Malta.

Balesh Sharma nastoupil do Vodafonu v roce 2003. Před svou současnou rolí zastával několik pozic ve Vodafonu v Indii. V minulosti působil v manažerských pozicích ve společnostech BPL Mobile nebo Xerox a Ricoh. Od února 2011 byl generálním ředitelem Vodafone Malta, kde se mu podařilo zvýšit tržní podíl ze 47 na 50 procent a loni zvedl tržby o 8,5 procenta i přesto, že Vodafone Malta jako čistě mobilní operátor soutěží na tamním trhu proti operátorům s širším portfoliem služeb.

Muriel Anton nastoupila do Vodafonu (tehdy Oskaru) na pozici viceprezidentky pro finance již v roce 2000. Jako členka nejvyššího vedení společnosti se podílela na rozjezdu třetího mobilního operátora na českém trhu a jeho následném prodeji skupině Vodafone. Před nástupem do Vodafonu zastávala řadu vedoucích funkcí v oblasti finančního plánování a řízení analýz v předních telekomunikačních společnostech v Kanadě, zejména v Telus Corporation.