Empresa: Rektor policejní akademie se nás snaží zastrašit

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Repro Strategie

Vydavatelství Empresa Media a redakce magazínu Týden se ohrazují proti článku deníku Dnes „Policejní akademie bouří: Sledují nás kvůli byznysu“. Odmítá prohlášení rektora Policejní akademie Josefa Salače, že ho zaměstnanci vydavatelství sledují v rámci politicko-byznysového boje.

„Rektor Policejní akademie Josef Salač je dlouhodobě v hledáčku investigativních novinářů z časopisu Týden, a to kvůli podezřelým aktivitám, o nichž bude časopis informovat,“ uvádí Empresa.

Podle šéfredaktora Týdne Dana Köppla dává deník Dnes, který vlastní ministr financí Andrej Babiš, bez kritického odstupu prostor rektorovi Josefu Salačovi, aby zpochybňoval běžné novinářské metody, jako je zjišťování informací s využitím zákona o svobodném přístupu k informacím, a běžná investigativní fotodokumentace.

„Poté co jsme mu (Salačovi) poslali několik otázek, tak je předal Bezpečnostní informační službě a Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu,“ uvedl Köppl s tím, že redakce to vnímá jako pokus o zastrašení a porušení principů novinářské svobody.