Exministr Chládek bude pracovat pro fotbalovou asociaci

Marcel Chládek (ČSSD)

Marcel Chládek (ČSSD) Zdroj: ctk

Bývalý ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) bude pracovat pro Fotbalovou asociaci ČR. Měl by se pohybovat přímo okolo národního týmu. Chládek byl z funkce ministra odvolán 5. června, skončit musel kvůli údajné šikaně zaměstnanců úřadu.

„Obdržel jsem několik pracovních nabídek. Jednou z nich je i ta ze sportu,“ řekl exministr serveru Neovlivní.cz. Sedmačtyřicetiletý Chládek se jako ministr snažil pro sport získat více peněz ze státního rozpočtu. S fotbalem má řadu zkušeností, v minulosti pískal třetí ligu a jako asistent rozhodčího působil ve druhé lize.

Podle serveru má navíc Chládek dobré vztahy se šéfem České unie sportu Miroslavem Janstou, předsedou fotbalového svazu Miroslavem Peltou i předsedou olympijského výboru Jiřím Kejvalem.

“Bavíme se o tom, že pan Chládek by pracoval někde okolo fotbalového národního týmu,” citovaly Neovlivní.cz pod slibem anonymity vlivného muže pohybujícího se mezi špičkami českého sportu.

Druhý ministr ve fotbale

Pokud by Chládek nabídku využil, byl by druhým ministrem školství, který po odchodu z funkce působí ve fotbale. Josef Dobeš z Věcí veřejných pracuje v prvoligové Příbrami.

Chládkovo rozhodování podle Neovlivní ulehčuje fakt, že jeho vlastní strana ČSSD od něj prakticky dala ruce pryč. Partaj mu podle jednoho ze členů vedení sociální demokracie pouze nabídla, aby šel učit na Univerzitu obrany.

Martin Čaban: Sobotkova výhra a indiskrétní Chládek