Forum 2000 budou v kampani propagovat lev a sova

Vizuál ke konferenci Forum 2000

Vizuál ke konferenci Forum 2000 Zdroj: archiv

Konference Forum 2000 rozběhla kampaň, v níž budou hrát hlavní roli lev a sova. S nápadem přišla agentura VCCP.

Konference Forum 2000, která se odehraje v září v Praze a dalších evropských městech, spustila reklamní kampaň. Tu tvoří osm různých vizuálů, které jsou již v současnosti k vidění na plochách po celé Praze.

„Vizuály ilustrují různé interakce mezi lvem a sovou. Právě vztah mezi demokracií a vzděláním je klíčovým tématem konference Forum 2000, a protože se jedná o politické téma, zvolili jsme za vizuální styl politickou karikaturu,“ vysvětluje Ivan Soukup, jeden z autorů nápadu. Agentura VCCP kromě vizuálů navrhla také dvě mutace televizních spotů a jeden spot pro rádio.

Vizuál ke konferenci Forum 2000Vizuál ke konferenci Forum 2000 | archiv

O ilustrace se postaral výtvarník Josef Lepša, autor největšího videomappingu v České republice, realizovaného u příležitosti zahájení oslav Plzně jako Evropského hlavního města kultury. Hlas kampani propůjčil herec Ivan Lupták, člen Divadla Na zábradlí v Praze.

V rámci konference dojde i k odhalení výročního loga Nadace Forum 2000, která v příštím roce oslaví dvacet let své existence. I toto logo spadá do kampaně připravené agenturou VCCP.