Gigasport paroduje úspěšné video z YouTube

Gigasport

Gigasport

Tvůrci kampaně sportovního řetězce Gigasport našli inspiraci na YouTube u videí, na kterých náš úspěšný dálkový běžec na lyžích dává po závodě interview.

Gigasport společně s reklamní agenturou Mark/BBDO připravil jednotný koncept zimní kampaně „My lyžařům rozumíme“, kterým se chce přiblížit svým zákazníkům a zároveň sportovcům. Inspirací byl český běžkař, jehož originální používání cizích jazyků se stalo hitem na internetu. Především pak spojení „Zkusit šůšn“.

První část kampaně na podporu výprodeje lyží v podobě rádiových spotů se rozběhla v listopadu, běžkaře zahrál Daniel Čech, který věrně paroduje mnohé úspěšné sportovce.

K nabídce výprodeje veškerého zimního sortimentu v prosinci a v lednu vzniklo nejen nové rádio, ale i spot pro televizi a internet. Třiceti sekundová verze spotu šla v druhé půlce prosince na Nova MTV, delší video určené pro internet, bylo nasazeno začátkem ledna.

Hlavním hrdinou je již známý lyžař snažící se navázat kontakt s lyžařkou na vleku. Jeho jazykové schopnosti jsou chabé, kombinuje češtinu, němčinu a angličtinu a nezapomene ani na: „Zkusit šůšn?“

Jedno z videí, kterým se tvůrci kampaně inspirovali: