Hadry a sex

Bushman proti slevám

Bushman proti slevám Zdroj: Bushman

Vítězem dnešní galerie je pro mě Bushman a jeho výhodná nabídka hadrů. Inzerát mě oslovil o to víc, že mě zastihl krátce po výpravě do obchodního domu, kde jsem s rozčarováním zjistila, že povánoční slevy se vztahují téměř výhradně na -hadry.

Materiál tenký jako pavučina, křivě sešité švy, knoflíky, které visí na niti jen silou vůle, žmolky na rukávech kabátu. (Mimochodem, za přísnější kritéria při výběru oblečení vděčím bloggerce Adě a jejím stránkám o módním pekle, na kterých svým vybroušeným jazykem tepe nevkus v oblékání a levný textilní šunt.) Inzerát Bushmanu se mi kromě toho líbí i výtvarně. Abychom nevybočili z oblasti módy - kampaň na novou kolekci brýlí sází na sexy herečku a známou (a také sexy) fotografku.

Když si ve špičatých zelených brýlích představím sebe, mám pocit, že by se za mnou pan farář a spol. taky otáčeli, ale ze zcela jiných důvodů, než se otáčejí za Janou Plodkovou. Nicméně věřím, že kolekce brýlí pro Žilka Optik Studio nabízí i klasičtější kusy. Stylizace fotografie mi připadá povědomá, a už si vzpomínám odkud: z plakátů propagujících výstavu fotografa Davida La Chapelle. Ale zřejmě půjde jenom o náhodnou spodobu. Jo a připomíná mi ještě něco -klenoty Aurum a vyzývavě sedící jeptišku v černých plavkách. Prostě krása a sex-appeal v kombinaci s náboženskými motivy, to je podle všeho třeskutá směs, jejímž výsledkem je útok na obchody. Nebo ne? Mně osobně jsou sympatičtější ty hadry.

Autorka je copywriterkou ve společnosti Saatchi & Saatchi