Jednání ATO je opět bez výsledku a přesouvá se na 5. listopadu

Ani pravidelný pohyb vás neochrání před diabetes, pokud jste milovníky gaučingu.

Ani pravidelný pohyb vás neochrání před diabetes, pokud jste milovníky gaučingu. Zdroj: Profimedia

Čtvrteční jednání členů Asociace televizních organizací (ATO) opět nepřineslo žádné vyřešení patové situace. FTV Prima, Česká televize, TV Nova a další členové tak budou v jednání pokračovat 5. listopadu. Iinformovala o tom jednatelka ATO Vlasta Roškotová.

„Dnešní jednání ATO mělo neformální charakter a navazovalo na minulou debatu o novém uspořádání vztahů mezi členy ATO. Není co komunikovat,“ řekla Roškotová ČTK. Nevyřešená situace uvnitř organizace se týká stanovení hlasovacích podílů jednotlivých členů, přijetí dosud pouze přidružených členů TV Barrandov, TV Óčko a AT Media a otázky jednotného měření sledovanosti.

Nesoulad v ATO panuje od loňského výběrového řízení na realizátora elektronického měření sledovanosti. Tendr na roky 2013 až 2017 vyhrála společnost Mediaresearch. S jejím výběrem ale nesouhlasila CET 21, která společně s největší mediální agenturou Médea v červnu založila nové Sdružení pro měření sledovanosti. Tendr z loňského roku prověřuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.