Marek Jankovič míří z vedení slovenské Allianz do čela České pojišťovny

Marek Jankovič

Marek Jankovič Zdroj: ctk

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem České pojišťovny se stane od 1. června 2015 Marek Jankovič (49). Ve funkci nahradí Jaroslava Mlynáře, kterému skončilo funkční období v září 2014.

Jankovič vystudoval Slovenskou technickou univerzitu. Svou kariéru v pojišťovnictví začal v roce 1991 ve Slovenské pojišťovně. Od roku 1998 působil v Pojišťovně AIG Slovakia a od roku 2001 zastával vrcholné manažerské pozice v Allianz-Slovenské pojišťovně, kde byl v roce 2010 jmenován předsedou představenstva a generálním ředitelem. V letech 2003 až 2005 a 2011 až 2014 působil rovněž ve funkci prezidenta Slovenské asociace pojišťoven.

„Díky jmenování Marka Jankoviče předsedou představenstva a generálním ředitelem budeme i nadále schopni posilovat vedoucí pozici České pojišťovny na českém trhu. Na trhu, který je pro nás v regionu střední a východní Evropy klíčový a kde v současné době probíhá řada strategických iniciativ směřujících k dalšímu posílení konkurenční pozice a nabídce inovativních a prvotřídních produktů a služeb,“ komentoval jmenování generální ředitel Generali CEE holdingu a předseda představenstva ČP Luciano Cirinà..

Česká pojišťovna je největší tuzemskou pojišťovnou s tržním podílem 23,9 procenta. Spravuje na osm milionů pojistných smluv. Je součástí skupiny Generali, jednoho z největších poskytovatelů pojištění v Evropě a největší evropské životní pojišťovny. Se 78 tisíci zaměstnanci po celém světě a se 65 miliony klientů ve více než 60 zemích zaujímá skupina Generali vedoucí postavení na trzích západní Evropy. Stále významnější pozici získává v Asii a v regionu střední a východní Evropy.