Marketing Škody Auto má nového šéfa

Thomas Owsianski

Thomas Owsianski

Novým vedoucím marketingu značky Škoda se stal s účinností od 1. prosince Thomas Owsianski. Jeho předchůdce Axel Schröder odchází do čela marketingu značky Volkswagen v Brazílii.

Pětačtyřicetiletý Thomas Owsianski má dlouholeté mezinárodní zkušenosti z vedoucích funkcí v oblasti marketingu a prodeje v automobilovém průmyslu. Před svým nástupem do společnosti Škoda Auto pracoval jako chief marketing officer pro Opel/Vauxhall, kde zodpovídal za marketingové aktivity obou značek. Předtím zastával různé vedoucí funkce ve společnostech GM a Ford v Německu, Maďarsku a v Rusku.

Thomas Owsianski je šéfem globálního marketingu, spadá pod něj i mezinárodní marketingový tým Hot House, který v Praze zhruba před rokem začal budovat Christoph Hohmann.

Dosavadní vedoucí marketingu společnosti Škoda Axel Schröder přebírá nové úkoly v rámci koncernu Volkswagen a stává se vedoucím marketingu značky Volkswagen v Brazílii. Schröder pro společnost Škoda Auto pracoval několik let a podstatnou měrou přispěl k vývoji nové Corporate Identity značky Škoda.