Měsíčník F.O.O.D. získal ocenění Časopis roku 2014

F.O.O.D.

F.O.O.D. Zdroj: mf

V letošním jedenáctém ročníku soutěže Časopis roku, kterou tradičně vyhlašuje Unie vydavatelů, profesní sdružení pro vydavatele tisku, získal nejvyšší ocenění v kategorii Časopisy s prodaným nákladem od 25 do 50 tis. ks roku měsíčník F.O.O.D. z vydavatelství Mladá fronta. Ocenění byla předána 16. dubna v rámci slavnostního večera v klubu SaSaZu v Praze.

Měsíčník F.O.O.D., který má podtitul Časopis plný receptů, je praktickým průvodcem pro každého, kdo rád vaří s nápadem, přitom jednoduše a z čerstvých surovin. Svým čtenářům nabízí nejen spoustu rychlých receptů z dostupných ingrediencí, ale kromě trendů z celého světa nezapomíná ani na tradiční českou kuchyni nebo názorné postupy pro přípravu složitějších pokrmů.

„Časopis je týmová práce, a proto díky patří všem, kteří se na jeho výrobě podílí – především však redakci v čele se šéfredaktorkou Janou Vašákovou,“ říká Lada Rudovská, ředitelka lifestylových redakcí vydavatelství Mladá fronta.

Klíčovým tématům časopisu se věnují čtyři hlavní rubriky: SEZONA – v níž se vaří právě ze zmíněných sezonních a lokálně dostupných surovin, DOMA – přináší časově náročnější víkendová menu pro rodinu či přátele. V rubrice JAK NA TO se naučíte připravovat složitější recepty krok za krokem a BEDEKR je jakýmsi průvodcem po světových kuchyních.

V kategorii Časopisy s prodaným nákladem od 15 do 25 tis. ks se na druhém místě umístil časopis Computer, který byla zároveň zařazen i do nejužšího výběru kategorie Hvězda roku 2014. V kategorii Časopis s prodaným nákladem pod 15 tis. ks se rovněž na druhém místě umístil týdeník Euro, který byl zároveň zařazen i do nejužšího výběru kategorie Obálka roku 2014.