Metropol má novou licenci k pozemnímu vysílání

TV Metropol představuje nové logo

TV Metropol představuje nové logo

Televize Metropol dostala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání novou licenci. Radu o ni požádala společnost MF TV, která je od letošního roku novým vlastníkem televize. Původní licence zadlužené společnosti Metropol TV skončí letos 1. července. Vyplývá to z dnešní tiskové zprávy RRTV.

Televize Metropol zahájila činnost zhruba před třemi lety jako součást společnosti Metropol TV, jež se kvůli problémům s hospodařením ocitla v insolvenčním řízení. Letos v únoru se proto dohodla s vydavatelstvím Mladá fronta na převzetí obchodních a výrobních činností televize, a to prostřednictvím své dceřiné společnosti MF TV. Současný provozovatel tak nemá s původní Metropol TV žádný právní vztah.

Nová licence je určena pro pozemní vysílání na území Prahy a středních Čech v rozsahu 24 hodin denně. Doba trvání licence je 12 let. Televize Metropol po letošních potížích postupně obnovuje plnohodnotné vysílání. V minulém týdnu například začala používat nové multifunkční studio, které v první fázi nabízí až osm variabilních prostředí. Signál TV Metropol pokrývá celou Prahu a přibližně dvě třetiny Středočeského kraje, celkem tedy až 2,15 milionu obyvatel.