Michelinská hvězda funguje. Zvedla návštěvnost o 30 procent

Oldřich Sahajdák říká, že zisk hvězdičky zvedl návštěvnost restaurace o více než třicet procent

Oldřich Sahajdák říká, že zisk hvězdičky zvedl návštěvnost restaurace o více než třicet procent

Pražské restaurace Alcron v hotelu Radisson a La Degustation Bohême Bourgeoise obhájily hvězdičku v aktuálním vydání prestižního gastronomického průvodce Michelin Main Cities of Europe 2013. Šéfkuchař a spolumajitel La Degustation Bohême Bourgeoise Oldřich Sahajdák potvrzuje, že prestižní ocenění přitahuje zájem veřejnosti.

Obě restaurace se do výběru nejlepších evropských restaurací dostaly v loňském roce a letos se jim podařilo úspěch obhájit. „Obhájit michelinskou hvězdičku je stejně těžké jako ji získat poprvé. Celý rok jsme ale samozřejmě dělali všechno pro to, abychom znovu uspěli,“ reagoval Oldřich Sahajdák.

Oldřich Sahajdák říká, že zisk michelinské hvězdy opravdu vzbuzuje zájem veřejnosti.: „Hlavně první dva tři měsíce po tom, co se nám vloni podařilo michelinskou hvězdičku získat poprvé, byl nárůst zájmu velmi výrazný, protože se o nás všude psalo a mluvilo. Podle statistik, které vedou kolegové z marketingu, vloni vzrostl počet našich hostů v průměru o více než 30 procent.“

Pouze na hvězdičce prý ale úspěch restaurace stavět nelze, je třeba se neustále posouvat dál. Tým La Degustation proto sleduje trendy, navštěvuje restaurace v zahraničí a pořád zkouší něco nového.

Interiér restaurace La Degustation Bohême BourgeoiseInteriér restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise