Motocyklové Velké ceně Brno hrozí pokuta za reklamu

Nový ročník Velké ceny Brno má příští rok pořádat spolek v čele s Jihomoravským krajem
a městem

Nový ročník Velké ceny Brno má příští rok pořádat spolek v čele s Jihomoravským krajem a městem Zdroj: profimedia.cz

Celní správa začala zkoumat, zda pořadatelé jedné z nejnavštěvovanějších tuzemských akcí, motocyklové Velké ceny v Brně, letos při závodech neporušili zákon. Jedním z hlavních partnerů závodu je totiž zahraniční on-line sázková kancelář bwin, která ale nemá pro Česko licenci od ministerstva financí. Pořadatelům tak hrozí pokuta za reklamu na nepovolenou loterii ve výši až dva miliony korun. Bližší informace celní správa neposkytla.

Pro brněnskou akci potýkající se v posledních letech s financováním a neuhrazenými poplatky ve výši přes sto milionů korun by byla případná ztráta bwinu jako partnera citelná.

Promotérská společnost Dorna se ke spolupráci s bwinem nevyjádřila. Sdílnější nebyl ani Automotodrom Brno. „Reklamní práva k závodu nenáleží Automotodromu. Není smluvním partnerem společnosti bwin a neeviduje žádný příjem ani plnění spojené s uvedením loga bwin,“ uvedl mluvčí okruhu Jiří Smetana.

Od příštího roku by měl závod pořádat spolek v čele s Jihomoravským krajem a Brnem. „Vím, že se jedná o reklamu na nepovolenou loterii. Uvidíme, jak se podnět vyřeší, a patrně i podle toho se bude postupovat v dalších ročnících,“ uvedl náměstek primátora Matěj Hollan (Žít Brno).