Návštěvnost kin vede animovaná komedie Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka 2

Jak vycvičit draka 2 Zdroj: Cinemart

Pokračování americké animované komedie Jak vycvičit draka obsadilo vzápětí po premiéře čelo tabulky nejnavštěvovanějších titulů českých kin. O víkendu je zhlédlo 88.118 diváků, kteří v pokladnách nechali zhruba 12 milionů korun.

Na druhém místě skončil podle informací Unie filmových distributorů americko-australský akční sci-fi thriller Na hraně zítřka s Tomem Cruisem a Emily Bluntovou v hlavních rolích. Tomu stačilo jen 13.507 víkendových diváků a dvoumilionové tržby. Třetí je novinka debutujícího režiséra a scenáristy Romana Kašparovského Všiváci, kterou zhlédlo 14.111 lidí. Ovšem tržby měla nižší, jen necelých 1,9 milionu korun.

Čtvrtá se umístila americká pohádka s názvem Zloba - Královna černé magie s Angelinou Jolieovou v titulní roli, kterou během čtyř týdnů v kinech vidělo přes 70.000 diváků. Za ní skončila komedie Jana Hřebejka Zakázané uvolnění. Vznikla podle scénáře autora stejnojmenné divadelní hry Petra Kolečka a zatím si na konto připsala 36.396 lidí.

Žebříček je sestavován z údajů, které Unii filmových distributorů poskytují provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech českých kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.