Návštěvnost kin vede animovaný snímek Jak vycvičit draka 2

Jak vycvičit draka 2

Jak vycvičit draka 2 Zdroj: Cinemart

Pokračování amerického animovaného filmu Jak vycvičit draka skončilo v čele návštěvnosti tuzemských kin. O víkendu je zhlédlo dalších 23.192 diváků. Zatím jich má na kontě už 273 tisíc a tržby ve výši 37 milionů korun.

Podle informací Unie filmových distributorů tak tento snímek pro celou rodinu překonal akční sci-fi Transformers: Zánik, rovněž z americké produkce. Ten o víkendu vidělo 18.801 lidí, celková návštěvnost přesáhla 165 tisíc diváků.

Třetí skončila komediální novinka nazvaná 22 Jump Street se čtrnácti tisíci víkendovými diváky. Za ní je thriller až hororový s názvem Chraň nás od zlého, ve kterém se newyorský policista pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí se přitom s nekonvenčním knězem, odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí ohrožujícími město. Páté místo obsadil Kašparovského debut Všiváci s Ondřejem Vetchým, Ondřejem Malým a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích.

Žebříček je sestavován z údajů, které Unii filmových distributorů poskytují provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech českých kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.