Několik podivných guerril a dekolt

ČSSD

ČSSD

ČSSD se nepochlubila novým webem, po Praze se pohybuje superhrdina Václav a za mediální poradkyni Mrencovou se, jak doufáme, snad jen někdo vydává.

Byl to den jako každý jiný, akorát že bylo úterý 4. října. No a ve 13:26 přichází přesně zpráva, na kterou jste celé dopoledne a chvíli po obědě čekali: „Dobrý den, ČSSD dnes na neformálním setkání s novináři představí médiím zcela novou podobu svého webu, který bude využívat nové webové prvky. Chtěl bych vás tímto na toto neformální setkání s předsedou Sobotkou a zároveň představení webu ČSSD pozvat.“ Už v 16:00 přichází zpráva další: „Dobrý den. Velice se omlouváme, z technických i logistických důvodů bude dnešní plánované spuštění nového webu ČSSD a neformální setkání zástupců vedení ČSSD s novináři posunuto o týden, dnešní setkání tak neproběhne. Přeji vám hezké odpoledne, s pozdravem MgA. Martin Ayrer, vedoucí sekce PR a marketingu ČSSD, tiskový mluvčí.“ Tak jsem si holt zase v klidu sedl. Po Praze ovšem mezitím už běhá video s hrdinou nazvaným SuperVáclav (pravděpodobně nemá nic společného s ČSSD), který trestá pejskaře tím, že pokud si „to“ po pejskovi neuklidí, tak jim „to“ rozmaže na záda. No a to všechno si natáčí a dává na YouTube. Že by kampaň za čistší pražské parky a hezčí životní prostředí?

Mediálně levicová guru?

No a ještě jedna guerrilka, která měla nejspíš svátečně připomenout vyhlášení republiky. Do redakce nám k tomuto tématu přišel e-mail tohoto znění: „28. říjen je státní svátek prvořadého významu. Obracejte se na mě s žádostmi o rozhovor s panem poslancem Jiřím Paroubkem (NS-LEV21) k tomuto významnému datu a také s předsedou KSČM Vojtěchem Filipem. Oba mediálně zastupuji. Jana Mrencová.“ Nyní přesně nevíme, co si s tou nabídkou počít. V době uzávěrky se ale dějí i důležitější věci. Náš oblíbený redakční zdroj informací nazvaný Super.cz si například všiml, že „Manželka režiséra Formana přijela sama do Prahy a předvedla naditý dekolt“. Server bohužel už nenapsal, jestli hned po předvedení dekoltu zase odjela…