Nemáme obstavené účty, vyvrací zprávu provozovatel Skylinku

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Repro Strategie (Hynek Glos)

Společnost M7 Group, která v Česku provozuje satelitní služby Skylink a CS Link, nemá v Česku kvůli pokutě od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) obstavené účty. Uvedla to v reakci na informace Lidových novin, že jí regulátor nechal v Česku obstavit účty kvůli pokutě 9,5 milionu korun za nesplnění informační povinnosti. M7 podle svého sdělení pouze deponovala 9,5 milionu korun ve prospěch regulátora do doby, než spor vyřeší soud.

M7 Group podle ČTÚ splnila oznamovací povinnost až loni 28. května, přestože komunikační činnost v tuzemsku poskytuje od začátku roku 2013. Úřad proto v červnu uložil firmě pokutu, kterou měla M7 Group uhradit do 15 dní, ale dosud to neudělala. Mluvčí ČTÚ Martin Drtina sdělil deníku, že firma nereagovala ani na dodatečnou výzvu.

„Na účtech společnosti se nachází několikanásobně vyšší částka než zmíněných 9,5 miliónu korun. Nyní došlo pouze k tomu, že tato částka byla prozatímně do vyřešení sporu - kdy jsme proti rozhodnutí ČTÚ o udělení pokuty podali žalobu u Městského soudu v Praze - deponována ve prospěch ČTÚ. Informace o tom, že je účet zmrazený, je tak zcela zavádějící. Naše společnost s účtem stále disponuje a může provádět veškeré účetní operace,“ sdělil ředitel M7 Jaromír Glisník.

M7 Group je jedním z hlavních poskytovatelů služeb elektronických komunikací v České republice. Její služby odebírá desetina obyvatel země.