Newsweek ožije. Pomůže mu slovenský systém Piano

Newsweek

Newsweek Zdroj: Reprofoto Newsweek.com

Legendární magazín Newsweek po více než roční přestávce opět vychází. V online verzi bude jeho předplatné prodávat slovenská mediální společnost Piano Media.

Americký týdeník s více než sedmdesátiletou historií před rokem oznámil konec své tištěné verze. Od loňského ledna vychází pouze v internetové podobě. Novou šanci dostane díky novému majiteli – IBT Media. Vydavatelství spouští prodej tištěné verze i předplatné internetového obsahu.

Právě na něm vydělají Slováci z Piano Media. „Newsweek si zvolil technologii společnosti Piano zejména pro její spolehlivost při řízení identity a uživatelský komfort,“ uvedl Etienne Uzac, generální ředitel společnosti IBT Media.

„I po vymazání cookies nebo při surfování v privátním režimu se prohlížené články pořád započítávají do nastaveného měsíčního limitu. Na druhé straně jednotné přihlašovací údaje umožňují uživatelům bezproblémový přístup na různých platformách,“ dodal Etienne Uzac.

Pro Piano Media je nový byznys dobrou zprávou. Na Slovensku se totiž šeptá o jejich potížích. Z Piana vystoupili třeba slovenské Hospodárske noviny. Vedení ale mluví o poměrně úspěšném roce 2013.

„Naši investoři byli s výsledkem za rok 2013 velmi spokojení. Tržby společnosti se zvýšily zejména díky prodeji produktu Piano Solo, vydavatelem v západní Evropě. Společnost doposud nedosáhla vyrovnané hospodaření, to se však očekává ve čtvrtém čtvrtletí 2014,“ upřesnil pro E15 Michal Králik, šéf slovenského Piana.