Novým šéfredaktorem Marketing & Media je Milan Hladný

Zakladatelé Brand Academy - Lucia Tarbajovská a Milan Hladký

Zakladatelé Brand Academy - Lucia Tarbajovská a Milan Hladký Zdroj: archiv autora

Novým šéfredaktorem týdeníku Marketing & Media se stal Milan Hladký, který v poslední době působil jako reklamní konzultant v Mačinga & Hladký. Dosavadní šéfredaktor Václav Sochor bude se společností Economia, která magazín vydává, nadále spolupracovat externě.

Milan Hladký působil začátkem devadesátých let jako novinář v denících Smena a Práca i týdeníku Mosty. Od roku 1994 pracuje v reklamě. Ve slovenské reklamní agentuře Vaculik Advertising (dnes Made By Vaculik) pracoval v letech 1996 až 2010. V roce 2004 se stal v agentuře kreativním ředitelem a mnohé z kampaní, na nichž se v této funkci podílel, získaly významná mezinárodní ocenění. Do výčtu mezinárodních úspěchů patří například stříbrné medaile v roce 2005 a 2009 na Midas Award New York, bronzové medaile v letech 2007 a 2009 na AME Awards New York nebo ocenění za nejlepší kampaň na prestižním festivalu Golden Drum v Portoroži v roce 2005. Podílel se též na zisku mnohých domácích ocenění (Zlatý klinec, Zlatá pecka). V roce 2006 byla Vaculik Advertising slovenskou agenturou roku a Milan Hladký byl v roce 2009 vyhlášen kreativním ředitelem roku.

V letech 2005 až 2007 byl Milan Hladký viceprezidentem ADC Slovakia, profesního sdružení kreativních pracovníků v reklamě, a v roce 2005 byl nominován do poroty New York Festivals - World's Best Advertising v kategorii TV spot. V roce 2011 stál spolu s Lucií Tarbajovskou u zrodu Brand Academy – instituce, která se specializovala na vzdělávání v oblasti značky a komunikace na českém a slovenském trhu.

Václav Sochor se chce do budoucna zaměřit především na oblast odborných konferencí a oborového vzdělávání.