Óčko Gold začíná

Nová grafika TV Óčko

Nová grafika TV Óčko

Hudební televize Óčko spustí 1. června druhý kanál Óčko Gold, kde bude s celoplošným pokrytím vysílat české i zahraniční hity z šedesátých až devadesátých let. Vysílání bude zajištováno prostřednictvím třetího pozemního digitálního multiplexu. Óčko Gold tak téměř po roce následuje do tohoto multiplexu svoji sesterskou stanici Óčko.

„Novým televizním programem chceme navázat na téměř roční úspěšné vysílání ve třetím multiplexu a zasáhnout nové cílové skupiny. Pro současný úspěch Óčka byl vstup do pozemního vysílání jedním z klíčových faktorů, který nám pomohl navýšit sledovanost a tím i zájem inzerentů o náš program,“ říká Štěpán Wolde, generální ředitel televize Óčko.

Óčko Gold bude moci sledovat 95,7 % obyvatel České republiky. V prvních šesti měsících bude program vysílán v pilotním režimu. „Pro třetí multiplex jsme se rozhodli díky garantovanému vysokému pokrytí obyvatel a jednoduchému příjmu pro diváky,“ dodává Wolde.

Televize Óčko loni v září oslavila deset let vysílání. Vznikla v roce 2002 a v prvním roce svého působení se jmenovala Stanice O.