Odpovědnou firmou roku je Siemens

Odpovědná firma

Odpovědná firma

Vítězem hlavních cen TOP Odpovědná velká firma 2013 se stala společnost Siemens, druhá byla Škoda Auto a na třetím místě se umístila Telefónica Czech Republic. Vítězem ceny TOP Odpovědná malá firma 2013 se stala společnost Galvamet.

Siemens byl oceněn za dlouhodobý odpovědný přístup v klíčových oblastech své činnosti, který pravidelně monitoruje a výsledky svých programů transparentně komunikuje dovnitř i navenek své společnosti a Galvamet za komplexní odpovědné řízení společnosti a firemní kulturu. Druhé místo ceny TOP Odpovědná malá firma 2013 si odnesla společnost eBrána a třetí místo PRK Partners, advokátní kancelář.

Soutěž TOP Odpovědná firma každoročně reaguje na palčivá témata z oblasti odpovědného podnikání, a tak i letos firmy mohly hlásit své odpovědné projekty, zaměřené na zvyšování kvality pracovního a soukromého života, do kategorie Pracoviště budoucnosti 2013. V této kategorii zvítězila společnost Tchibo Praha za projekt Společně tvoříme svět. TOP Odpovědným hotelem je Hilton Prague a Odpovědným prodejcem Jednota, spotřební družstvo České Budějovice.

Cenu Odpovědný leader 2013 vyhrála dvojice Pavel Baudiš a Eduard Kučera, zakladatelé Avast Software, za založení Nadačního fondu AVAST, do kterého firma přispívá dvěma a půl procenty hrubého zisku, v posledních letech byla celková věnovaná částka do fondu větší než 80 miliónů korun. Nadační fond podporuje projekty Člověka v tísni, Konta Bariéry či např. Domova Sue Ryder. Prioritně podporuje projekty, které pomáhají umírajícím. Novinkou je zapojení zaměstnanců AVAST Software a podpora jejich dobrovolnických aktivit.