PIAF mění termín, předsedou poroty bude Ben Tollett

Ben Tollett

Ben Tollett Zdroj: archiv

Prague International Advertising Festival (PIAF) se v roce 2016 odehraje už koncem dubna. Předsedou jeho poroty bude kreativní ředitel britské agentury Adam&EveDDB Ben Tollett.

Z důvodů kolize s jinými událostmi v oboru se pořadatelé PIAF rozhodli posunout událost na dny 25.–27. dubna 2016. Konference, kterou uzavře slavnostní předání cen, proběhne 26. a 27. dubna ve Veletržním paláci. Call for entries bude vyhlášeno už v polovině ledna a uzávěrka prací je stanovena na 29. 2. 2016. Shortlisty budou odhaleny začátkem dubna.

Nabídku stát se předsedou poroty PIAF 2016 přijal kreativní ředitel britské agentury Adam&EveDDB Ben Tollett. Tato agentura je držitelkou titulu agentury roku časopisů Campaign, The Drum či Ad Age. Stejný titul získala i v několika mezinárodních soutěžích. Vedle desítek cen z kreativních festivalů boduje agentura i v soutěžích efektivity a zařadila se na třetí místo v desítce nejinovativnějších společností v reklamní branži. Jejími nejoceňovanějšími kampaněmi poslední doby jsou práce pro značky John Lewis (naposledy na listopadové Epice), Hertz Lloyds či Marmite.

Ben Tollett stanul na vrcholu několika respektovaných globálních rankingů včetně Big Won a PIAFYS.