Podívejte se na nejlepší videa, která vznikla díky Skypu

Skype rekapituluje svou desetiletou historii

Skype rekapituluje svou desetiletou historii

Ze Skypu, nenápadného start-upového programu z Estonska, se stal během deseti let prostředek, který výrazně změnil komunikaci mezi lidmi po celém světě. Na tom má svůj velký podíl také možnost realizovat přes Skype živé video přenosy. Podívejte se na pět nejoriginálnějších videí v dosavadní historii Skypu, které společnost často využívá k marketingové prezentaci svých produktů.

Odvelený otec sleduje narození svého dítěte

Mladý americký voják odvelený na misi do Iráku se díky videohovoru po Skypu spojil přímo se svou ženou na porodním sále a mohl být i přes obrovskou vzdálenost svědkem toho, jak jeho syn přichází na svět. V současné době se Skype používá k přenosům porodů u matek, jejichž manželé slouží v oblastech Afghanistánu a Iráků, zcela běžně.

Hovor z Mount Everestu

Britský horolezec Daniel Hughes zrealizoval naprosto jedinečný a unikátní Skype přenos ze střechy světa – Mount Everestu, a to přímo v živém vstupu na britské stanici BBC. Video nabízí panorama, které doposud mohlo spatřit jen několik horolezců na světě.

Mezinárodní virtuální pěvecký sbor

Známý skladatel a dirigent Eric Whitacre zorganizoval jedinečný koncert, když sestavil originální pěvecký soubor – na podiu koncertní haly vystoupilo stočlenné pěvecké těleso, které díky Skype konferenčnímu hovoru doprovodilo dalších 30 zpěváků z 28 různých zemí. Podívejte se, jak to tomuto jedinečnému celku ladilo:

Rodinné foto trochu jinak

Školní třídy z Keni a Texasu

Na základní škole v Texasu mají díky Skype hovorům žáci možnost spojit se se svými vrstevníky v Keni a sdílet s nimi každodenní život, který se mnohdy dost liší. Už od útlého dětství se tak učí adaptovat se na rozmanitý svět kolem sebe a chápat potřeby jiných.

Softwarová společnost Skype byla založena v roce 2003 a během necelých deseti let své existence se stala jedním ze světových lídrů v oblasti komunikačního softwaru. Nabízí zdarma služby messagingu, video přenosů a hlasových hovorů. V roce 2011 se stal Skype divizí společnosti Microsoft.