Představenstvo České spořitelny posílí Daniela Pešková a Pavel Kráčmar

Budovy České spořitelny v Praze

Budovy České spořitelny v Praze Zdroj: siebert martin/euro

Představenstvo České spořitelny posílí od ledna Daniela Pešková (41) a Pavel Kráčmar (49). Pešková bude po Tomášovi Salomonovi zodpovědná za retailové bankovnictví. Jak již bylo dříve oznámeno, Salomon se vystřídal od ledna Pavla Kysilku v čele představenstva ČS.

Ke změně došlo také v pozici dalšího člena představenstva zodpovědného za korporátní byznys, nově se této role ujme současný ředitel retailových investic finančních trhů Kráčmar. Nahradí tak Daniela Helera. Obě změny ještě podléhají schválení České národní banky.

Pešková přišla do spořitelny koncem roku 2007 vést provoz banky pro drobnou klientelu, v roce 2012 už vedla celý provoz banky. Od ledna 2015 je ředitelkou pobočkové sítě a distribuce. V bankách však působila na manažerských pozicích už dříve, v letech 2004 až 2007 ve slovenské Tatrabance, od roku 1998 až do 2003 pak v různých vedoucích rolích v GE Capital a GE Money v ČR ale například také v Maďarsku.

Kráčmar je ve finanční skupině ČS od června 2000, kdy se stal šéfem Investiční společnosti České spořitelny. V bance pak prošel více manažerskými funkcemi, 2001 až 2006 vedl obchodování na finančních trzích, od roku 2007 do června 2010 řídil řízení bilance banky a do současnosti byl ředitelem retailových investic finančních trhů. Předspořitelnou působil v GE Capital Bank, České národní bance či Geoindustria Laboratories.