Přestupy (Strategie č. 03/12)

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Shutterstock.com

Přestupy

Bleskové zpravodajství

Novým šéfem zpravodajství a publicistiky televize Nova se stal Vladimír Mužík, dosavadní PR ředitel. Vystřídal Martina Ondráčka, který na Nově působil 12 let. Dočasným vedením oddělení PR a komunikace byl pověřen marketingový ředitel Ondřej Křivka. Mužík bude zodpovídat za veškerý zpravodajský obsah CET 21 jak na TV kanálech, tak v agentuře Mediafax a internetových portálech společnosti. Mužík řídil v letech 2006-2011 deník Blesk. Předtím působil 4,5 roku na Slovensku jako šéfredaktor deníku Nový čas. Na Novu nastoupil loni v červnu a už od podzimu se spekulovalo o změně jeho pozice. V reakci na jeho nové jmenování podalo několik redaktorů Novy výpověď.

Vladimír MužíkVladimír Mužík

Aha efekt v televizi

Šéfredaktor deníku Aha! Lubor Černohlávek se stal novým ředitelem oddělení PR a komunikace na TV Nova. Vedením deníku je od března pověřen Radek Lain, dosavadní zástupce šéfredaktora. Informovala o tom Kateřina Kuchařová ze společnosti Ringier Axel Springer. Černohlávek začal řídit Aha! v září 2009 poté, co tehdejší šéfredaktor František Nachtigall přešel do Týdne. Na Nově vystřídá Vladimíra Mužíka.

Lubor ČernohlávekLubor Černohlávek

Preciose zasvítí obchod

Společnost Preciosa -Lustry jmenovala do nově vytvořené pozice obchodní ředitelky bytových svítidel Petru Macháčkovou, která ve společnosti pracuje od roku 2000. Naposledy působila jako prodejce se zaměřením na Českou republiku a země střední a východní Evropy.

Petra MacháčkováPetra Macháčková

S DuPontem do Ruska

Generálním ředitelem ruské pobočky společnosti DuPont byl jmenován Jiří Lang, který dříve v Moskvě působil jako Corporate Sales and Innovation Leader. Nyní bude zodpovědný za kompletní vedení aktivit koncernu DuPont v Ruské federaci. V DuPontu pracuje přes 20 let.

Jiří LangJiří Lang

Generál v Tesku

Novým generálním ředitelem Tesco Stores ČR se stal David Morris. Ve společnosti Tesco pracuje od roku 1986, kdy působil na různých pozicích ve Velké Británii, střední Evropě a Asii. Do České republiky přichází z Indie, kde dva roky řídil zastoupení Tesco.

David MorrisDavid Morris

Nový HR v H-R

Funkci ředitele pro lidské zdroje společnosti Hartmann -Rico zastává Milan Smejkal, který nahradil Radka Procházku.
Před jmenováním do nové pozice působil jako ředitel havlíčkobrodského závodu společnosti. Tam jej vystřídá Tomáš Otradovský.

Milan SmejkalMilan Smejkal

Ondřej Ullmann: Blogger pro Vodafone

Vodafone pro péči o své zákazníky na sociálních sítích angažoval známého bloggera. Ondřej Ullmann, v online světě známý spíše pod přezdívkou Šnekáč, je jedním ze zakladatelů a autorů populárního blogu o telekomunikacích s názvem Mobil(n)ovinky. Od roku 2008 působil v roli moderátora na diskusním fóru s názvem Superfórum přidruženém k serveru MobilMania.cz. Nyní přijal nabídku Vodafonu zajišťovat komunikaci na sociálních sítích, a bude se tak věnovat komunikaci s fanoušky na Facebooku, Twitteru a YouTube. V minulosti působil jako správce mobilní sítě v soukromé společnosti a v oddělení péče o zákazníky v telekomunikacích. Vodafone působí na sociálních sítích již od roku 2009. Na Facebooku patří podle serveru Socialbakers.cz do pětice nejlepších českých značek a na Twitteru k největším komerčním kanálům v Česku.

Ondřej UllmannOndřej Ullmann

Ředitel nové asistenční služby

Jaroslav Hanzlík bude řídit z pozice výkonného ředitele nový společný podnik České pojišťovny a Europ Assistance ČP Asistence. Hanzlík zahájil profesní kariéru v McDonald’s ČR a v multikinu společnosti Village Cinemas. Poté pracoval v Europ Assistance.

Jaroslav HanzlíkJaroslav Hanzlík

Pozitivní Art Director

Novou posilou agenturního týmu 1. pozitivní je Vladislav Šváb. Ve společnosti působí jako Art Director a přináší do ní své více než patnáctileté zkušenosti z oboru designu a reklamy. Dříve kotvil v komunikačním a grafickém studiu AnFas.

Vladislav ŠvábVladislav Šváb

Vrátný ředitelem

Ekospol jmenoval Ondřeje Vrátného do pozice zástupce ředitele sektoru nákupu nemovitostí. Do společnosti nastoupil loni a od té doby se již podílel na akvizici jednoho pozemku. Má letité zkušenosti z projekčních a inženýrských kanceláří Grant a Building.

Ondřej VrátnýOndřej Vrátný

Postup do Volksbank

Novým ředitelem Sales Managementu pro Retail Volksbank CZ se stal Roman Knaus. Na své pozici bude zodpovědný za řízení a rozvoj segmentu retailových klientů, vývoj retailových produktů a elektronického bankovnictví. Roman Knaus bude odpovídat také za rozvoj a provoz platebních karet a klientského informačního centra banky. Do Volksbank CZ přišel ze společnosti Home Credit International, kde působil tři roky na Ukrajině a v Číně.

Roman KnausRoman Knaus

Ředitel Skrz naskrz

Petr Kováčik nastoupil na pozici výkonného ředitele společnosti Skrz.cz. Kromě vedení společnosti bude mít také na starost marketing, HR a vedení vývojového týmu. Kováčik vystudoval VŠE v Praze. Své zkušenosti již dříve získal např. ve společnosti I&Q Group.

Petr KováčikPetr Kováčik

Posila pro PayU

Novou marketingovou manažerkou ve společnosti PayU Czech Republic se stala Tereza Hájková. Před tím působila jako vedoucí strategického a operačního marketingu Allianz pojišťovny. Nově je zodpovědná za budování značky PayU a marketingovou a PR komunikaci.

Tereza HájkováTereza Hájková

In Bureau Veritas

Novým generálním ředitelem a jednatelem společnosti Bureau Veritas Czech Republic byl jmenován Jakub Kejval. Vystřídal Oliviera Ducrota, který převzal řízení oblasti CED (Central Europe District). Kejval bude zároveň zastávat funkci zástupce generálního ředitele Bureau Veritas Slovakia.

Jakub KejvalJakub Kejval

Hlava prodeje v AdExpres

Obchodní tým mediální agentury AdExpres má novou posilu. Je jí Irena Pažitná, která bude mít na pozici Head of Sales na starosti rozvoj obchodních aktivit agentury a vybudování obchodního týmu. Po pracovní době ji najdete na hodinách jógy nebo s fotoaparátem v ruce.

Irena PažitnáIrena Pažitná

Představení z Wüstenrotu

Novými členy představenstev všech čtyř společností finanční skupiny Wüstenrot byli jmenováni Josef Bratršovský a David Chmelař. Josef Bratršovský řídí ve výkonné funkci Chief Operations Officer resort Klientská podpora. Vystudoval obor management a ekonomie na Vysoké škole zemědělské v Praze, absolvoval dlouhodobé rozvojové programy v rámci GMA C College a je držitelem certifikátu AFIP F&I Professional. Jeho předcházející profesní kariéra je spojena především s nadnárodní společností GMA C Financial Services, která se orientuje na komplexní financování automobilového průmyslu, spotřebitelské financování, hypotéky, pojištění a financování komerčních projektů. V GMA C pracoval téměř jedenáct let, z toho šest let v představenstvu. Zakládal též pobočku GMAC v Rusku, kde dva roky působil jako ředitel. Do Wüstenrotu přišel ze společnosti ČS OB Leasing.

Josef BratršovskýJosef Bratršovský

V čele vývoje

David Chmelař, který vede nově vytvořený resort Vývoj produktů a treasury, je absolventem bakalářského studia na Vysoké škole ekonomické v Praze, poté studoval na London School of Economics, kde získal titul Master of Science v oboru management. Posledních více než pět let působil v mezinárodní poradenské společnosti The Boston Consulting Group (BCG) na projektech jak v Č eské republice, tak v zahraničí. V rámci rotačního programu BCG strávil rok v Kanadě.

David ChmelařDavid Chmelař

Ředitelem olomoucké nemocnice

Ministr zdravotnictví Leoš Heger jmenoval novým ředitelem Fakultní nemocnice Olomouc Romana Havlíka, který v zařízení zastával funkci náměstka pro léčebnou péči. Ve FNOL působí od roku 1994.

Roman HavlíkRoman Havlík

Ze Škodovky na kliniku

Obchod a marketing všech českých i polských poboček Evropské oční kliniky Lexum převzal Roman Meliška, který předchozích deset let pracoval jako šéf marketingu a strategie Škoda Auto pro ČR. Cílem a náplní jeho práce je vytvořit z Lexum silnou středoevropskou značku.

Roman MeliškaRoman Meliška

Bílá magie Bílého medvěda

Brněnská agentura Bílý Medvěd PR rozšiřuje tým o Čeňka Roseckého, který se s pomocí systemického koučinku zaměří na nesnáze klientů na pracovním poli a odhalování jejich kariérního potenciálu. Bude poskytovat i systemické konstelace.

Čeněk RoseckýČeněk Rosecký

Náměstek v Rozhlase

Funkce náměstka generálního ředitele pro program a vysílání se ujal Jan Menger. Rozhlasovou prací se zabývá od roku 1995, kdy začínal jako moderátor a zprávař v soukromé rozhlasové stanici Evropa 2. Od roku 2002 pracuje v Českém rozhlase.

Jan MengerJan Menger

Posila pro ESET: Righard Zwienenberg

Novým členem týmu technologické divize společnosti ESET se stal uznávaný expert na IT bezpečnost Righard J. Zwienenberg. V antivirovém průmyslu jde o celosvětově známou osobnost. Spolu s dalšími technologickými experty bude jako výzkumník pracovat v bratislavském sídle společnosti ESET a také v Nizozemsku, odkud pochází. Righard Zwienenberg začal počítačové viry zkoumat v roce 1988, poté, co na jednom ze systémů Technické univerzity v Delftu našel škodlivý kód. Od té doby se věnuje studiu počítačových virů a způsobům jejich detekce. Od roku 1995 pracoval v ESaSS BV později zakoupené společností Norman Data Defense Systems, v roce 2005 se zde stal ředitelem pro výzkum. Je prezidentem organizace AMTSO, viceprezidentem AVAR, členem WildList a CARO. Mezi jeho koníčky nepatří jen studium škodlivých kódů, ale i techniky šifrování a obecně oblast bezpečnosti.

Righard ZwienenbergRighard Zwienenberg