Přestupy (Strategie č. 06/12)

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Shutterstock

Přestupy

Na vrchol v Raben Logistics

Novým generálním ředitelem společnosti Raben Group pro Českou a Slovenskou republiku se stal Roman Macháček. Do pozice nastoupil po dokončení fúze tří logistických společností, kterou koordinoval a řídil z pozice projektového manažera.

Roman MacháčekRoman Macháček

Příchod nejvyššího do Philipsu

Jiří Tourek byl jmenován generálním ředitelem Philips Česká republika a ředitelem sektoru Philips Lighting. Tourek bude pokračovat v budování společnosti orientované na zákazníky. Přichází z pozice generálního ředitele společnosti Ideal Standard.

Jiří TourekJiří Tourek

Matador v Axa Bank

Ladislav Kročák se stal novým generálním ředitelem Axa Bank pro ČR a Slovensko. V bankovnictví má již dvacetiletou zkušenost. Naposledy pracoval v GE Money Bank, kde byl odpovědný za nový segment Middle Market a Corporate klientů.

Ladislav KročákLadislav Kročák

Za lepší Samson

Českobudějovický pivovar Samson jmenoval generálním ředitelem Pavla Homolku. Jeho kariéra je spjatá hlavně s desetiletou praxí ve společnosti Red Bull, kde sedm let působil v jejím vedení.

Pavel HomolkaPavel Homolka

Generální ředitel v IKEA

Marek Feltl bude od července vykonávat funkci generálního ředitele IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko. Do společnosti nastoupil v roce 1992 jako Logistics Manager pro IKEA ČR a od té doby pracoval v různých funkcích, naposledy jako zástupce generálního ředitele.

Marek FeltlMarek Feltl

Linde povýšila Petříka

Martin Petřík se stal novým vedoucím oddělení marketingu společnosti Linde Material Handling ČR. Bude zodpovědný jak za podporu prodeje nových vysokozdvižných vozíků značky Linde, tak za podporu dalších produktů a služeb, které společnost nabízí. Ve společnosti pracuje od roku 2002.

Martin PetříkMartin Petřík

Deloitte mění ředitele

Novým generálním ředitelem společnosti Deloitte ve střední Evropě se stal Brit Alastair Teare. Ve funkci nahradil Michaela Barringtona, který po skončení svého funkčního období odešel po téměř 38 letech ve společnosti Deloitte do důchodu. K hlavním Teareovým povinnostem bude patřit práce v 17 zemích a 41 pobočkách s více než 3700 zaměstnanci. V Deloitte pracuje přes 20 let, nyní pracuje v Maďarsku.

Alastair TeareAlastair Teare

Zadák prezidentem

Společnost HP oznámila, že Jan Zadák přebírá roli prezidenta divize podnikových služeb (HP Enterprise Services) pro region Evropy, Středního východu a Afriky (EMEA). Zadák je „veterán“ na IT trhu s více než 20letými top manažerskými zkušenostmi. Spolupráci s HP zahájil již v roce 1997.

Jan ZadákJan Zadák

Střídání s Vrátným

Společnost METSPA CZ ohlásila změnu ve funkci ředitele a jednatele společnosti, kterým se stává Georg Kebrle.
Současný ředitel David Vrátný se vrací na pozici ředitele divize privátních značek společnosti Makro Cash & Carry ČR. Kebrle pracoval pro firmy jako 3-E Wels, EMD či Markant Pfäffikon.

Georg KebrleGeorg Kebrle

HB Reavis přitáhla Pavlíka

Novým marketingovým a PR manažerem developerské společnosti HB Reavis Group je Ladislav Pavlík. Bude zodpovědný za řízení komunikace a marketingových aktivit na českém trhu. Do společnosti přichází z farmaceutické společnosti Apotex.

Ladislav PavlíkLadislav Pavlík

Sociální média na plný úvazek

Strategii komunikace online banky Zuno na sociálních sítích má nově na starosti Petra Pšánská. Dohlíží také na veškerý webový obsah a jeho lokalizaci do českého jazyka. Obsahu internetových stránek se věnuje již 7 let. Dříve pracovala pro magazín Elle, působila také jako reportérka a redaktorka v Bauer Media.

Petra PšánskáPetra Pšánská

Výkonnější ZKL Bearings

Brněnský strojírenský koncern ZKL, hráč v oblasti výroby ložisek, jmenoval výkonným ředitelem Michala Zafirelise. Mezi jeho hlavní cíle bude patřit rozšiřování prodejního teritoria koncernu i optimalizace vztahu se zákazníky z celého světa. Zafirelis zahájil svoji kariéru v roce 1999 právě v ZKL Brno.

Michal ZafirelisMichal Zafirelis

Arkadia posiluje tým

Veronika Mičová nastoupila do marketingové a eventové agentury Arkadia na pozici Production Manager a bude zodpovídat za produkci stěžejních projektů. Dříve působila u výrobce oblečení Nugget a v reklamní agentuře Direct Media. Reklamní produkci se Mičová věnuje od roku 1996.

Veronika MičováVeronika Mičová

Prezidentem ČNOPK

Zástupci členských firem Česko-německé obchodní a průmyslové komory (ČNOPK) zvolili na členské schůzi finančně-ekonomického ředitele společnosti Siemens Rudolfa Fischera svým novým prezidentem. ČNOPK opouští dosavadní prezident Radomír Šimek a viceprezidentka Hana Pavlištová.

Rudolf FischerRudolf Fischer

Nový vedoucí katedry na VŠO

Jindřich Ploch byl jmenován vedoucím katedry letecké dopravy na Vysoké škole obchodní v Praze. Předtím byl ředitelem Leteckých opraven Malešice. V letech 2003–2007 vedl Úřad pro civilní letectví. Vystudoval Vojenskou akademii v Brně.

Jindřich PlochJindřich Ploch

Do Zbraně & náboje!

Novým šéfredaktorem časopisu Zbraně & náboje se stal Petr Kučera, který vystřídal dlouholetého šéfredaktora Zdeňka Kašťáka. Petr Kučera poslední čtyři roky působil ve vydavatelství Bauer Media jako šéfredaktor Týdeníku Televize.

Petr KučeraPetr Kučera

Staronový šéfredaktor Radiožurnálu

Jan Pokorný Šéfredaktorem Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu se stal Jan Pokorný. Ve funkci nahradí dosavadního šéfredaktora Petra Součka, který z čela stanice odchází z osobních důvodů. Pokorný pracuje v Českém rozhlase od roku 1984 – nejprve jako redaktor zpravodajství, od roku 1986 byl moderátorem pořadu Dobré jitro na stanici Praha. Po roce 1989 připravoval a uváděl ranní program stanice Československo, byl parlamentním zpravodajem ve Federálním shromáždění. Radiožurnál již jednou vedl, v letech 2005–2008. Naposledy působil jako moderátor Ranního Radiožurnálu.

Jan PokornýJan Pokorný

Radiožurnál mění hudebního dramaturga

Petr Král Novým hudebním dramaturgem Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu se stal Petr Král. Hudební dramaturgie nejposlouchanější stanice Českého rozhlasu se pod jeho vedením rozšíří a bude více reagovat na programový obsah vysílání Radiožurnálu. Petr Král je spjatý s rozhlasovým prostředím od roku 1991. Pracoval jako moderátor v mnoha českých rádiích. Od roku 2010 působí v Českém rozhlase v roli moderátora nejprve Ranního, poté Odpoledního Radiožurnálu.

Petr KrálPetr Král

Milan Jasný: Nový generální ředitel LMC

Milan Jasný, který dosud zastával pozici obchodního a marketingového ředitele LMC, byl jmenován generálním ředitelem společnosti. V LMC působí více než 14 let, postupně prošel několika pozicemi převážně obchodního charakteru. Post generálního ředitele LMC před ním od ledna 2012 zastával Raimo Mäkilä, zastupující nového vlastníka společnosti, jímž se na počátku tohoto roku stala mediální skupina Alma Media se sídlem ve finských Helsinkách. Předtím společnost vlastnil a bezmála 16 let také řídil její zakladatel Libor Malý. Jasný do LMC nastoupil již v roce 1998 na částečný úvazek coby vůbec první obchodník firmy ještě během svých vysokoškolských studií. Po absolvování Vysoké školy ekonomické ve společnosti zůstal a prošel různými pozicemi od obchodního manažera, obchodního ředitele, šéfa divize e-recruitment až po naposledy zastávaný post obchodního a marketingového ředitele LMC.

Milan JasnýMilan Jasný

Provozní ředitel Tesco

Robert Pitt Provozním ředitelem Teska se stal Robert Pitt. Na své pozici bude zodpovědný za bezproblémové fungování obchodů a řešení všech operativních záležitostí společnosti. Ve funkci nahradil Davida Kirbyho, který byl jmenován ředitelem programu obchodního plánu pro Velkou Británii. Pitt působí v Tesku čtyři roky. Naposledy jako ředitel sítě Žabka stál za úspěšným rozvojem tohoto modelu podnikání v rámci společnosti. Pod vedením Roberta Pitta k původním 80 Žabkám, které Tesco loni koupilo od investiční skupiny Penta, přibylo přibližně 40 dalších obchodů. Před nástupem do Teska pracoval ve společnosti Lidl.

Robert PittRobert Pitt

Generální ředitelka Žabky

Katarína Navrátilová Generální ředitelkou franšízingové sítě obchodů Žabka se stala Katarína Navrátilová, která doposud působila na pozici obchodní ředitelky této maloobchodní sítě. Ve funkci vystřídala Roberta Pitta. V Tesku pracuje Navrátilová již 11 let. V roce 2000 začínala v bratislavské centrále Tesco SR v oddělení čerstvých potravin, postupně prošla pozicemi nákupčí a manažer kategorie v segmentu masa a drůbeže. Po přechodu do Prahy pokračovala jako manažer oddělení drogerie a kosmetiky pro ČR i SR a jako manažer čerstvých potravin.

Katarína NavrátilováKatarína Navrátilová

Ladislav Šticha: Z televize k vodohospodářům

Novým tiskovým mluvčím Pražské vodohospodářské společnosti se stal bývalý televizní redaktor a mluvčí České televize Ladislav Šticha. Šticha je zkušeným mediálním odborníkem, který pracoval deset let jako televizní redaktor, pět let byl odpovědný za mediální komunikaci v rámci ministerstva obrany a od roku 2007 působil jako vedoucí tiskového útvaru a tiskový mluvčí České televize. Nový tiskový mluvčí PVS ve funkci střídá Janu Almerovou, která na této pozici působila tři roky. „Pražská vodohospodářská společnost je jedna z nejvýznamnějších organizací v hlavním městě s dopadem na více než milion obyvatel a pro spolupráci s médii a veřejností tady vidím obrovský prostor. Je to další hozená rukavice v mé kariéře a rád jsem ji zvedl,“ řekl Ladislav Šticha bezprostředně po svém nástupu. Generální ředitel PVS Petr Žejdlík jmenováním Ladislava Štichy pokračuje v budování nového týmu PVS.

Ladislav ŠtichaLadislav Šticha