Přestupy (Strategie č. 09/11)

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Shutterstock

Přestupy










Augustinová řídí program Evropy 2

Jitka Augustinová nastoupila na pozici programové ředitelky rádia Evropa 2, v níž vystřídala Petra Vladyku. Ve společnosti Lagardère, jež Evropu 2 vlastní, Augustinová pracuje od roku 2005. Podílela se na přípravě strategických analýz rozhlasového trhu pro programy rádií Evropa 2, Frekvence 1 a Bonton. Zastávala i pozici tiskové mluvčí Českého Krumlova a marketingové ředitelky Budějovického měšťanského pivovaru.

Jitka AugustinováJitka Augustinová

Žižka je stratégem Lowe

Jiří Žižka nastoupil do agentury Lowe Praha na pozici Head of Strategic Planning. Po 14 letech opustil Mark/BBDO, kde pracoval jako Brand Director. Specializoval se i na projekty interní komunikace a Employer Branding. V agentuře Lowe bude mít na starosti strategický dohled při tvorbě komunikačních strategií stávajících klientů a zároveň i rozvoj new business.

Jiří ŽižkaJiří Žižka

Němcová Pixová marketuje Volksbank

Renata Němcová Pixová se stala ředitelkou marketingu a komunikace Volksbank CZ. Němcová Pixová působila od roku 2006 v Citibank Europe na pozici Strategic Marketing Manager, předtím pracovala v agentuře Ogilvy jako Account Director. V oblasti marketingu a marketingové komunikace se pohybuje již od roku 2000.

Renata NěmcováRenata Němcová

Kaftan se stal ředitelem v Cisco

Pozici ředitele partnerského prodeje ve společnosti Cisco zastává nově Martin Kaftan. Kaftan vystudoval obor ekonomie a mezinárodní obchod na VŠE v Praze. Na DePaul University of Chicago pak získal titul MBA v oboru korporátní finance a marketing. Do Cisca přichází ze společnosti Microsoft, kde působil na různých manažerských pozicích od roku 1998.

Martin KaftanMartin Kaftan

Nová ředitelka Microsoftu

Belgičanka Carmen Du Bois se stala obchodní a marketingovou ředitelkou Microsoftu. Bude zodpovědná za koordinaci obchodních divizí a realizaci marketingových aktivit společnosti. Do Microsoftu nastoupila v roce 2005, předtím působila na pozici obchodní a marketingové ředitelky ve společnostech Hostbasket (dnes Telenet) a Dewildecbt (dnešní Explio).

Carmen Du BoisCarmen Du Bois

Schwenke vede strategii Hiltonu

Christian Schwenke byl jmenován na pozici ředitele strategického rozvoje pražských hotelů Hilton. Schwenke se narodil v Německu, pracuje v Hilton Worldwide již 10 let a má zkušenosti z oblasti prodeje. Do Prahy přišel z hotelu Hilton Budapest WestEnd ze stejné pozice. Schwenke mluví plynule anglicky, dobře ovládá holandštinu a základy francouzštiny.

Christian SchwenkeChristian Schwenke

Cihelka řídí komerční sektor Anectu

Petr Cihelka nastoupil na pozici vedoucího komerčního sektoru firmy Anect, která se zaměřuje na oblast informačních a komunikačních řešení. Jeho úkolem bude kromě vedení obchodního týmu také pečovat o zákazníky z finančního sektoru a sektoru média a služby. Ve společnosti Anect působí od roku 2006.

Petr CihelkaPetr Cihelka

Vacíková povýšila ve FEI Company

Eva Vacíková byla povýšena do pozice Global HR Business Partner Operations ve společnosti FEI, světového lídra výroby a vývoje elektronových mikroskopů. Kromě České republiky bude mít na starosti i řízení lidských zdrojů v regionech Holandsko a USA. Ve firmě působí již čtyři roky. Vacíková vystudovala kybernetiku na VUT v Brně, poté pracovala v ČEZ a jako personální ředitelka brněnské nemocnice u sv. Anny.

Eva VacíkováEva Vacíková

Kočová mluví za ministerstvo dopravy

Květa Kočová nahradila mluvčího ministerstva dopravy Jakuba Ptačinského, který odchází vybudovat nové PR a marketingové oddělení ČD Cargo. Kočová v minulosti pracovala např. jako parlamentní zpravodajka rádia Frekvence 1, 2007–2009 vykonávala pozici tiskové mluvčí ČSSD. V rezortu ministerstva dopravy působí od října 2010.

Květa KočováKvěta Kočová

Schiestlová zodpovídá za lidi v Deloitte

Schiestlová je zodpovědná za řízení a rozvoj lidských zdrojů ve společnosti Deloitte. Nově má na starost tým poskytující komplexní HR služby zaměstnancům firmy. V Deloitte pracuje od roku 2006, předtím působila v poradenských společnostech zaměřených na oblast personálního řízení pro německy a anglicky hovořící klienty.

SchiestlováSchiestlová

Garbiarová povede audit RSM Tacoma

Na pozici Head of Audit nastoupila Marianna Garbiarová, která je zodpovědná za řízení oddělení auditu. Na svém novém postu se zaměří na vedení týmu a rozvoj příležitostí auditních služeb. Do Tacomy přišla po 10 letech v PricewaterhouseCoopers, kde pracovala v oddělení auditu, z toho od roku 2006 na manažerské pozici.

Marianna GarbiarováMarianna Garbiarová

Collier řídí obchod hotelu Augustine

Pětihvězdičkový hotel Augustine Prague jmenoval nového obchodního ředitele, jímž se stal Shane Collier. Shane přichází do týmu hotelu Augustine po dvou letech strávených v Dubaji, kde nejdřív pracoval jako asistent obchodního a marketingového ředitele v hotelu Raffles a poté od roku 2010 jako asistent obchodního ředitele pro hotely Westin Dubai Beach Resort a Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort.

Shane CollierShane Collier

Německá posila ve Vodafonu

Českou pobočku Vodafonu řídí nově po finanční stránce Holger Grewe. Na pozici vystřídá dosavadní viceprezidentku Patriciu Hawsovou, která se ve Vodafonu bude věnovat řízení strategických finančních projektů. Grewe pochází z Německa a po studiích na Universität des Saarlandes zasvětil více než 14 let práci pro společnost Vodafone.

Holger GreweHolger Grewe

Vajdík posílil tým Rentsch Legal

Advokátní kancelář Rentsch Legal získala významnou posilu. Novým členem týmu vysoce kvalifikovaných odborníků advokátní kanceláře typu „Boutique Law Firm“ se stal advokát Ladislav Vajdík. Specializuje se na obecné korporátní a obchodní právo, fúze a akvizice, nemovitosti, insolvenční právo a zastupování v soudních sporech.

Ladislav VajdíkLadislav Vajdík

Kneiflová povýšila v Ernst & Young

Společnost Ernst & Young jmenovala Martinu Kneiflovou ředitelkou v oddělení Human Capital. Povede tým, ve kterém působí 30 odborníků a který se specializuje na daňové a související aspekty mezinárodního pohybu pracovníků a poradenství v oblasti lidských zdrojů. Kneiflová pracuje ve společnosti Ernst & Young od roku 2002.

Martina KneiflováMartina Kneiflová

Barber se stal prezidentem UPS Europe

UPS jmenovala Jima Barbera, který ve společnosti působí již 26 let, novým prezidentem UPS Europe zodpovědným za Evropu, Blízký východ a Afriku. V poslední době zastával Barber pozici provozního ředitele pro Evropu. Nyní zodpovídá za veškeré operace zásilkové přepravy UPS i za nákladní a logistické operace ve 120 zemích.

Jim BarberJim Barber