Přestupy (Strategie č. 10/11)

Přestupy

Přestupy Zdroj: Shutterstock

Přestupy











Marketingový ředitel Heinekenu

Jiří Rákosník se stal marketingovým ředitelem a současně členem představenstva společnosti Heineken ČR. Dříve působil ve společnosti Reckitt Benckiser a ve společnosti SAB Miller na pozici Senior Brand Manager pivní značky Gambrinus.

Jiří RákosníkJiří Rákosník

Arval povyšuje ředitele

Dřívější generální ředitel společnosti Arval Štefan Majtán byl díky dlouhodobým dobrým výsledkům české pobočky, kteoru zakládal, jmenován do funkce regionálního ředitele pro střední Evropu. Nově bude tedy zodpovědný i za regiony Maďarsko, Polsko a Slovensko.

Štefan MajtánŠtefan Majtán

Nová HR v ING Pojišťovně

HR tým ING Pojišťovny nově vede Soňa Schwarzová, která téměř deset let působila v úseku lidských zdrojů v Komerční bance. Zkušenosti sbírala i v zahraničí. Studovala lingvistiku a nyní pokračuje v andragogice a personálním managementu.

Soňa SchwarzováSoňa Schwarzová

Albatros Media posiluje

Výkonným ředitelem společnosti Albatros Media se stal Václav Kadlec, který dosud zastával pozici ředitele její dceřiné společnosti Computer Press. Nyní zodpovídá za operativní řízení všech nakladatelství patřících do skupiny Albatros Media.

Václav KadlecVáclav Kadlec

Telefónica si najala ekonomického reportéra

Personální změny v Telefónice Czech Republic v oblasti komunikace pokračují. Po květnovém nástupu Dany Dvořákové do funkce ředitelky korporátní komunikace nově Telefónica vyměnila i tiskového mluvčího. Sáhla přitom po ekonomickém novináři Hany Farghalim z deníku Dnes. Ten od 10. října nahradil Martina Žabku, který se stal poradcem generální ředitele Telefónica Czech Republic Luise Malvida. Hany Farghali pomyslnou stranu barikády už jednou změnil. V letech 2006–2007 byl PR manažerem českého zastoupení americké technologické firmy Oracle. Mezitím ale působil v redakcích několika ekonomických médií, například v týdeníku Profit a Hospodářských novinách. V letech 2007–20011 pracoval v deníku Dnes. Hany Farghali vystudoval obor Interaktivní média a Mediální komunikace na Vysoké škole Josefa Škvoreckého.

Hany FarghaliHany Farghali

Nový ředitel v Onyxu

Martin David převzal vedení obchodního oddělení Onyx Vision. Jeho hlavním úkolem je vybudovat nový obchodní tým a připravit strategii prodeje reklamy na uzavřeném televizním vysílání ve zdravotnických zařízeních. Dříve působil ve vydavatelstv Ringier a v deníku Mladá fronta E15.

Martin DavidMartin David

S lustry do Londýna

Společnost Preciosa – Lustry, výrobce svítidel z Kamenického Šenova, rozšiřuje svá oficiální světová zastoupení o již osmou pobočku, kterou otevírá v Londýně. Na britských ostrovech působí již několik let. Pobočku povede Kamila Kneidlová, která ve firmě pracuje od roku 2004 a ve Velké Británii působí již čtvrtým rokem.

Kamila KneidlováKamila Kneidlová

Posila komunikace Siemensu

Na pozici ředitele marketingu a komunikace společnosti Siemens nastoupil Roman Frkous. Je zodpovědný za celkovou koordinaci a rozvoj marketingových a komunikačních aktivit skupiny Siemens v ČR. Do společnosti přišel z GE Money Bank.

Roman FrkousRoman Frkous

Symantec mění marketing

Novou marketingovou a PR manažerkou pro ČR a SR se stává Veronika Siwková. V nové pozici bude zodpovídat za marketing a propagaci podnikových řešení a produktů. Přichází ze společnosti eD’ System Czech. Zkušenosti sbírala i na marketingové pozici ve Velké Británii.

Veronika SiwkováVeronika Siwková

Změny v marketingu T-Mobilu

Novým výkonným ředitelem marketingu společnosti T-Mobile CR se stane František Mala. V současnosti zastává post ředitele divize strategie prodejních kanálů Slovak Telekom, kde působí od roku 2000. Je absolventem Univerzity Komenského v Bratislavě.

František MalaFrantišek Mala

Změny na PR v Kofole

Novou PR manažerkou a mluvčí společnosti Kofola, která bude zastřešovat interní a externí komunikaci Kofoly v ČR a na Slovensku, se stala Hana Nováková. V Kofole pracuje od roku 2010. Doposud měla na starost PR Kofoly v ČR – vztahy s veřejností, CSR aktivity, media relations a interní komunikaci.

Hana NovákováHana Nováková

Obchodní ředitel JCDecaux

Na pozici obchodního ředitele skupiny JCDecaux nastoupil Jirka Hájek. Dosavadní šéfka obchodního oddělení, Jitka Bílková, přebírá ve skupině JCDecaux nově vytvořenou pozici manažerky oddělení klientského servisu.

Jiří HájekJiří Hájek

Postup do Mediaresearch

Tomáš Hynčica, obchodní ředitel společnosti Admosphere, převzal zodpovědnost za nový obchodní tým mateřské výzkumné agentury Mediaresearch. Nový tým se bude soustředit na akvizice nových klientů a péči o klienty v oblasti obchodního zastoupení Gemius CZ i SK.

Tomáš HynčicaTomáš Hynčica

BigMedia posiluje vedení

George Kisugite, obchodní ředitel společnosti BigBoard Praha, byl po odchodu Jana Vlčka pověřen vedením dceřiné společnosti BigMedia. Jeho zkušenosti z oblasti rozvoje budou pro klienty BigMedia přínosem zejména v přímém přístupu k aktuálním projektům BigBoardu.

George KisugiteGeorge Kisugite

Tesco komunikuje nově

Na pozici ředitelky komunikace společnosti Tesco nastoupí Emilie Pražáková. Bude zodpovědná za korporátní komunikaci, filantropické projekty a vztahy se státní správou. Emilie Pražáková přichází z agenturní strany. Od roku 2002 pracovala v největší české PR agentuře AMI Communications, naposledy jako Senior Account Director pro oblast zdravotnictví. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze a Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. Je vdaná, má dvě děti.

Emilie PražákováEmilie Pražáková

Zentiva MĚNÍ komunikaci

Libor Kytýr bude mít jako ředitel firemní komunikace na starosti především řízení komunikačních aktivit značky Zentiva na všech trzích, kde působí, a dále společnosti sanofi-aventis v České republice a na Slovensku. Přichází z pozice manažer korporátní komunikace společnosti Tesco ČR a Slovensko. Oddělení firemní komunikace vedl předtím 5 let ve společnosti Ahold. V oblasti komunikace a public relations se pohybuje již více než 10 let. Za tu dobu zajišťoval a vedl komunikační kampaně pro desítky českých i mezinárodních značek a korporací.

Libor KytýrLibor Kytýr

Návrat do Henkelu

Do role generální ředitelky společnosti Henkel ČR se po mateřské dovolené vrací Jaroslava Haid-Járková. Ve společnosti Henkel působí jako úspěšná manažerka již více než 15 let. Dříve zastávala funkci ředitelky divize Pracích a čisticích prostředků pro region Henkel Adria.

Jaroslava Haid-JárkováJaroslava Haid-Járková

B2M s novým vedením

Na pozici ředitele společnosti B2M.CZ byl jmenován Otto Kočí. Ve společnosti působí od roku 2010. Dosud měl jako produktový manažer na starosti největší český poptávkový server ePoptávka.cz a zároveň slovenský server 123dopyt.cz. Dříve působil v Seznamu nebo v polské pobočce společnosti Ataxo.

Otto KočíOtto Kočí

PayU mění ředitele

Novým obchodním ředitelem platební brány PayU se stal Pavel Tříska. Přichází z pozice obchodního ředitele společnosti Mediatel Slovakia. Dříve byl obchodním ředitelem ve společnostech Seznam, Mediatel, Office Depot (dříve Papirius) a Vekra.

Pavel TřískaPavel Tříska

Business Executive Leader CSC

CSC jmenuje Jana Denemarka na pozici Business Executive Leader divize Financial Services Sector v regionu východní Evropy. Zároveň se stává členem top management týmu společnosti CSC v regionu EE.

Jan DenemarkJan Denemark

Publicis Group se mění v Lion Communications

Společnost Publicis Group změnila název na Lion Communications a došlo i k novému uspořádání pravomocí. Managing Directorem Lions Communications byl jmenován Tomáš Průša, zároveň zůstává na stejné pozici v Saatchi & Saatchi, část jeho aktivit převezme nový Client Service Director Saatchi&Saatchi Tomáš Löbel. Martin Štěpánek byl jmenován prezidentem skupiny Lion Communications a ponese mimo jiné odpovědnost za celou skupinu směrem k centrále Publicis WorldWide. Finančním ředitelem skupiny se stává Rèmi Diligent a novým Client Service Directorem Michal Deus, který přichází z agentury LineArt.

Tomáš PrůšaTomáš Průša