Prima posiluje vlastní tvorbu a jde i do koprodukce

Bolek Polívka bude mít na Prima Family vlastní talk show Polívka na víně

Bolek Polívka bude mít na Prima Family vlastní talk show Polívka na víně

FTV Prima spouští tento týden nový kanál Zoom, ohlásila první koprodukční film a od února startuje své jarní vysílací schéma. Nejvíc v něm bude spoléhat na další řadu seriálu Cesty domů, ale také na nové zábavné pořady, v nichž se objeví třeba Bolek Polívka nebo Martin Dejdar.

Polívka, Dejdar, Krampol – to jsou jen některá ze jmen, se kterými se FTV Prima rozhodla dále upevnit svou pozici na trhu. Celé skupině se podle nového generálního ředitele FTV Prima Martina Konráda zvedla sledovanost v loňském roce ve věkové skupině 15+ o devět procent na 24,2 procenta. „Samotná Prima rostla o jedno procento a je to jediná matka na trhu, které sledovanost neklesla,“ řekl dále Konrád s poukazem na pokles sledovanosti u TV Nova i ČT 1.

Prima se do jarního schématu opřela řadou novinek postavených na vlastní tvorbě. Největším soustem je další řada seriálu Cesty domů, která startuje 4. února a bude nasazena vždy do pondělního a středečního primetime (20:15).

Nová řada seriálu Cesty domůNová řada seriálu Cesty domů

Novinkou na obrazovce Prima Family bude zábavná talk show Polívka na víně s Bolkem Polívkou a pořad Vylomeniny s Martinem Dejdarem a Tomášem Měcháčkem. Zatímco o svém novém pořadu se Bolek Polívka spolu s režisérem Zdeňkem Zelenkou rozpovídali poměrně obšírně, duo Dejdar-Měcháček odmítlo o charakteru svých Vylomenin cokoliv prozradit. Na obrazovky se také po odmlce vrátí pořad Jiřího Krampola Nikdo není dokonalý.

Vylomeniny na Prima FamilyVylomeniny na Prima Family

Novinku chystá i Prima Cool, která kromě jarní části Ligy mistrů UEFA nasadí „nemilosrdnou moderátorku“ Ivu Pazderkovou v soutěžním pořadu Pekelná výzva.

Pekelná výzva na Prima CoolPekelná výzva na Prima Cool

A Prima Love, lidmi na Primě familiérně nazývaná „láva“? Ta vsadila na novou kulinářskou show orientovanou na sladké. Pořadem s názvem Božské dorty od Markéty provází cukrářka Markéta Krajčovičová.

Cukrářská show Markéty Krajčovičové na Prima LoveCukrářská show Markéty Krajčovičové na Prima Love

Novinkou je pro celou skupinu Prima vstup do světa filmové koprodukce. Prvním českým filmem, který bude mít v titulcích logo Primy, je snímek režiséra Jiřího Chlumského Martin a Venuše. V kinech se objeví 7. března.

Programovou nabídku celé skupiny pak významně obohatí nový kanál Zoom, který Prima spouští 1. února. „Bráníme se označení ´dokumentární´, protože podle nás bude Zoom zajímat ve své podstatě úplně každého,“ komentoval zaměření nové stanice programový ředitel Primy Petr Vladyka.